Jak se připravuje vaječná tlačenka? Báječné studené pohoštění nejen pro koledníky
Vaječná tlačenka je skvělé studené pohoštění pro návštěvu a zároveň ideální příležitost, jak spotřebovat zbytky uvařených vajec. Lahodná směs zeleniny v nálevu dodá tlačence jemnou sladko-kyselou příchuť.
Vaječná tlačenka je aspiková pochoutka z vajíček a zeleniny. Připravujeme ji buď jako chutné pohoštění pro koledníky, nebo k využití uvařených vajec po Velikonocích. Krásně barevnou tlačenku krájíme na silnější plátky a vychutnáváme s čerstvým pečivem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vaječnou tlačenku
Na tuto lahůdku budeme potřebovat: 6 vajec uvařených natvrdo, dále 2 vrchovaté lžíce majonézy, 1 sklenici zeleninové směsi Moravanka, 1 menší cibuli, 100 g šunky, 1 sáček želatiny ( na vaječnou tlačenku), sůl a pepř.
- Nejprve si nakrájíme na kostičky vajíčka, šunku, cibuli a také celou zeleninu z Moravanky. Nálev ze zeleniny nevyléváme, použijeme ho do želatiny.
- Nyní připravíme želatinu na tlačenku podle návodu na přebalu. Do želatiny přilijeme také nálev ze směsi Moravanka a necháme chvíli zchladnout.
- Do hotové směsi přimícháme nakrájená vejce, šunku a zeleninu. Přidáme ještě majonézu a podle chuti osolíme i opepříme.
- V posledním kroku směs nalijeme do nádoby vyložené potravinářskou fólií (např. srnčí hřbet) a odložíme do lednice k dostatečnému vychlazení.
Komentáře