Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná tlačenka je skvělé studené pohoštění pro návštěvu a zároveň ideální příležitost, jak spotřebovat zbytky uvařených vajec. Lahodná směs zeleniny v nálevu dodá tlačence jemnou sladko-kyselou příchuť.

Vaječná tlačenka je aspiková pochoutka z vajíček a zeleniny. Připravujeme ji buď jako chutné pohoštění pro koledníky, nebo k využití uvařených vajec po Velikonocích. Krásně barevnou tlačenku krájíme na silnější plátky a vychutnáváme s čerstvým pečivem.

Jak připravit vaječnou tlačenku

Na tuto lahůdku budeme potřebovat: 6 vajec uvařených natvrdo, dále 2 vrchovaté lžíce majonézy, 1 sklenici zeleninové směsi Moravanka, 1 menší cibuli, 100 g šunky, 1 sáček želatiny ( na vaječnou tlačenku), sůl a pepř. 

  1. Nejprve si nakrájíme na kostičky vajíčka, šunku, cibuli a také celou zeleninu z Moravanky. Nálev ze zeleniny nevyléváme, použijeme ho do želatiny.
  2. Nyní připravíme želatinu na tlačenku podle návodu na přebalu. Do želatiny přilijeme také nálev ze směsi Moravanka a necháme chvíli zchladnout.
  3. Do hotové směsi přimícháme nakrájená vejce, šunku a zeleninu. Přidáme ještě majonézu a podle chuti osolíme i opepříme.
  4. V posledním kroku směs nalijeme do nádoby vyložené potravinářskou fólií (např. srnčí hřbet) a odložíme do lednice k dostatečnému vychlazení.
Připravit tuto lahůdku není nic složitého, navíc vám s postupem poradí tento videorecept na vaječnou tlačenku. A jaké pohoštění připravujete na Velikonoce u vás doma?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky