Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výrobníků zmrzliny je několik druhů. Původním byl kovový kotlík ponořený v nádobě s osoleným ledem, kdy se s obsahem muselo stále míchat. Od té doby se vývoj posunul směrem k většímu pohodlí.

Starší motorové zmrzlinovače pracovaly na tomto principu. V nádobě s krémem ponořené v jiné nádobě s osoleným ledem motor robotu točil lopatkami, dokud krém neztuhl na zmrzlinu. Jiné výrobníky mají nádobu, kterou musíme namrazit, pak do ní nalijeme krém a strojek zmrzlinu umíchá. Musíme mít ale dost volného místa v mrazáku a čas na namražení nádoby. A konečně nejmodernější jsou zmrzlinovače s kompresorem, které za stálého míchání odebírají krému v nádobě teplo, dokud neztuhne. Každý má své výhody a nevýhody.

Jak se dělá zmrzlina ve zmrzlinovači

Je to velmi snadné a zvládne to každý.

  • Krém na zmrzlinu je nutné mít dobře vychlazený.
  • Nalijeme ho do nádoby zmrzlinovače.
  • Spustíme přístroj a necháme jej pracovat, dokud zmrzlinu nevyrobí.

Kopečková, nebo točená? S poctivou kupovanou zmrzlinou se bohužel dnes setkáme jen velmi zřídka. Není proto nic lepšího a jednoduššího než se pustit do výroby poctivé domácí. Můžete vyzkoušet skvělou… Podívejte se na všechny zmrzlina.

 

A zmrzlinu bez zmrzlinového strojku můžete vyzkoušet podle našeho videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář