Jak udělat zmrzlinu ve zmrzlinovači? Radíme začátečníkům
Výrobníků zmrzliny je několik druhů. Původním byl kovový kotlík ponořený v nádobě s osoleným ledem, kdy se s obsahem muselo stále míchat. Od té doby se vývoj posunul směrem k většímu pohodlí.
Starší motorové zmrzlinovače pracovaly na tomto principu. V nádobě s krémem ponořené v jiné nádobě s osoleným ledem motor robotu točil lopatkami, dokud krém neztuhl na zmrzlinu. Jiné výrobníky mají nádobu, kterou musíme namrazit, pak do ní nalijeme krém a strojek zmrzlinu umíchá. Musíme mít ale dost volného místa v mrazáku a čas na namražení nádoby. A konečně nejmodernější jsou zmrzlinovače s kompresorem, které za stálého míchání odebírají krému v nádobě teplo, dokud neztuhne. Každý má své výhody a nevýhody.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se dělá zmrzlina ve zmrzlinovači
Je to velmi snadné a zvládne to každý.
- Krém na zmrzlinu je nutné mít dobře vychlazený.
- Nalijeme ho do nádoby zmrzlinovače.
- Spustíme přístroj a necháme jej pracovat, dokud zmrzlinu nevyrobí.
Zmrzlina
Kopečková, nebo točená? S poctivou kupovanou zmrzlinou se bohužel dnes setkáme jen velmi zřídka. Není proto nic lepšího a jednoduššího než se pustit do výroby poctivé domácí. Můžete vyzkoušet skvělou… Podívejte se na všechny zmrzlina.
A zmrzlinu bez zmrzlinového strojku můžete vyzkoušet podle našeho videoreceptu.
Komentáře