Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky jsou nedílnou součástí české kuchyně. Tuto přílohu z uvařených brambor si vychutnáváme k pečené kachně se zelím, k uzenému masu, špenátu nebo jen tak s opečenou cibulkou. Domácí bramborové knedlíky si jednoduše zamilujete.

Bramborové knedlíky patří k nejoblíbenějším sytým přílohám. Skvěle se hodí k tradičním českým omáčkám jako je koprovka i svíčková, zároveň ale i k lahodnému pečenému masu. Bramborové knedlíky můžeme připravit nasladko, různě tvarovat, dokonce také plnit. Z jejich přípravy nemějte obavy, poradíme vám jak na to, aby se vždy povedly. 

Jak se dělají bramborové knedlíky

Přípravu bramborových knedlíků je dobré si rozmyslet už dopředu, protože nejlépe se pracuje s předem uvařenými bramborami. Do bramborových knedlíků používáme hrubou mouku, ale ještě lépe dětskou krupičku, díky které budou dokonale jemné a nerozpadnou se. A jak na to? 

  1. Na 1 dávku bramborových knedlíků potřebujete: 1 kg ve slupce uvařených brambor, 140 g dětské krupice, 140 g bramborového škrobu, 2 vejce a 1 lžičku soli. 
  2. Zcela vychladlé brambory oloupejte a prolisujte nebo pomelte na masovém mlýnku
  3. Přidejte krupici, škrob, vejce i sůl a vypracujte těsto
  4. Z těsta tvarujte knedlíky libovolného tvaru, které dejte vařit do vroucí vody.
  5. Bramborové knedlíky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu

A jak připravit vynikající a jemné bramborové knedlíky zhlédnete v našem videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Dobrou chuť. 

Připravujete domácí bramborové knedlíky? Budeme rádi, když se s námi o vaše tipy podělíte do komentářů.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky