Jak se dělají bramborové knedlíky? Tento poklad české kuchyně hravě zvládnete
Bramborové knedlíky jsou nedílnou součástí české kuchyně. Tuto přílohu z uvařených brambor si vychutnáváme k pečené kachně se zelím, k uzenému masu, špenátu nebo jen tak s opečenou cibulkou. Domácí bramborové knedlíky si jednoduše zamilujete.
Bramborové knedlíky patří k nejoblíbenějším sytým přílohám. Skvěle se hodí k tradičním českým omáčkám jako je koprovka i svíčková, zároveň ale i k lahodnému pečenému masu. Bramborové knedlíky můžeme připravit nasladko, různě tvarovat, dokonce také plnit. Z jejich přípravy nemějte obavy, poradíme vám jak na to, aby se vždy povedly.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se dělají bramborové knedlíky
Přípravu bramborových knedlíků je dobré si rozmyslet už dopředu, protože nejlépe se pracuje s předem uvařenými bramborami. Do bramborových knedlíků používáme hrubou mouku, ale ještě lépe dětskou krupičku, díky které budou dokonale jemné a nerozpadnou se. A jak na to?
- Na 1 dávku bramborových knedlíků potřebujete: 1 kg ve slupce uvařených brambor, 140 g dětské krupice, 140 g bramborového škrobu, 2 vejce a 1 lžičku soli.
- Zcela vychladlé brambory oloupejte a prolisujte nebo pomelte na masovém mlýnku.
- Přidejte krupici, škrob, vejce i sůl a vypracujte těsto.
- Z těsta tvarujte knedlíky libovolného tvaru, které dejte vařit do vroucí vody.
- Bramborové knedlíky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu.
A jak připravit vynikající a jemné bramborové knedlíky zhlédnete v našem videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Dobrou chuť.
Připravujete domácí bramborové knedlíky? Budeme rádi, když se s námi o vaše tipy podělíte do komentářů.
Komentáře