Jak připravit cuketové placičky? Chutí připomínají bramboráčky a doplnit je můžete sýrem
Cuketové placky jsou výborným zeleninovým pokrmem, do kterého zužitkujeme cukety a můžeme ho pokaždé připravit trochu jinak přidáním sýru, bylinek nebo zeleniny. A pokud byste si je rádi připravili ještě zdravější, šup s nimi do trouby.
Sklizeň cuket je v plném proudu a my si z této lahodné zeleniny snadno připravíme spoustu pokrmů, a to jak nasladko, tak naslano. Kromě krémových polévek, dušené cukety a čatní si jistě pochutnáte na cuketových placičkách, které společně s domácím dipem jsou výborným lehkým obědem nebo večeří. A pokaždé mohou chutnat zase jinak.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cuketové placky
Základem placiček je cuketa, ideálně mladá, kterou nemusíme ani loupat. Můžeme přidat také pár brambor, které se postarají o křupavou kůrku. Cuketu nastrouháme buď nahrubo nebo najemno, čímž docílíme žádané konzistence těsta. Poté stačí přidat oblíbené koření a směs zahustit moukou, strouhankou nebo ovesnými vločkami. Takto připravené placičky smažíme z obou stran na oleji, ale stejně chutné budou pečené bez tuku na pečicím papíře v troubě.
Na 4 porce budeme potřebovat: 3 hrnky nahrubo nastrouhané cukety, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek strouhanky, 3 vejce, a podle chuti sůl, pepř, česnek a majoránku.
- Nastrouhanou cuketu osolíme a necháme vypotit.
- Přidáme koření, česnek a zahustíme moukou a strouhankou.
- Placičky smažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
Co ještě přidat do cuketových placiček
Placičky si můžeme pokaždé vychutnat trochu jinak. K cuketě se skvěle hodí zelenina, jako je mrkev nebo celer. Milovníkům hub budou jistě chutnat houbové placičky s cuketou. Oblíbená kombinace cukety je s balkánským nebo plísňovým sýrem, nakrájenou uzeninou nebo marinovaným tofu.
Základní a osvědčený recept na cuketové placky můžete zhlédnout v našem podrobném video-návodu níže:
A jaké variace cuketových placiček nejvíce chutnají vaší rodině? Podělte se s námi o své tipy do komentářů pod článkem.
Komentáře