Jak se dělají halušky bez brambor? Jsou naprosto vynikající a vždy se povedou
Také milujete chutné, zato rychlé recepty? Přesně takové jsou halušky, které můžeme připravit ještě snadněji, a to bez brambor. Jsou hotové během chvilky a použít je lze jako přílohu k masu i samostatný hlavní chod.
Byť jsou halušky slovenskou specialitou, u nás jsou taktéž velmi oblíbeným jídlem. Jsou univerzální a můžeme je připravit nasladko s mákem či tvarohem, ale i naslano s brynzou, zelím, slaninou, špenátem nebo restovanou zeleninou. Halušky jsou levným pokrmem, na který potřebujeme pouze 3 suroviny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se dělají halušky bez brambor
Halušky bez brambor jsou do pár minut na stole. Barvu a chuť zvýrazníme přidáním kurkumy. Stačí vše jen smíchat a pohlídat si, abychom halušky nerozvařili. A jak na to?
- Na 2 porce halušek bez brambor potřebujete: 1 hrnek polohrubé mouky, 0,5 hrnku hladké mouky, 0,75–1 hrnek vody (podle potřeby), 1 špetku kurkumy, sůl podle chuti a sádlo nebo vyškvařenou slaninu na omaštění.
- V míse smíchejte všechny mouky potřebné k přípravě halušek s vodou a kurkumou. Vodu přidávejte postupně, těsto by mělo být středně husté.
- Do většího hrnce dejte vařit vodu, kterou dobře osolte.
- Těsto protlačte přes haluškovač do vroucí vody - tvarovat halušky však můžete více způsoby.
- Jakmile halušky vyplavou na hladinu, nechte je krátce povařit a poté sceďte. Ihned promastěte sádlem nebo slaninou, aby se neslepily.
Komentáře