Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Také milujete chutné, zato rychlé recepty? Přesně takové jsou halušky, které můžeme připravit ještě snadněji, a to bez brambor. Jsou hotové během chvilky a použít je lze jako přílohu k masu i samostatný hlavní chod.

Byť jsou halušky slovenskou specialitou, u nás jsou taktéž velmi oblíbeným jídlem. Jsou univerzální a můžeme je připravit nasladko s mákem či tvarohem, ale i naslano s brynzou, zelím, slaninou, špenátem nebo restovanou zeleninou. Halušky jsou levným pokrmem, na který potřebujeme pouze 3 suroviny

Jak se dělají halušky bez brambor

Halušky bez brambor jsou do pár minut na stole. Barvu a chuť zvýrazníme přidáním kurkumy. Stačí vše jen smíchat a pohlídat si, abychom halušky nerozvařili. A jak na to

  1. Na 2 porce halušek bez brambor potřebujete: 1 hrnek polohrubé mouky, 0,5 hrnku hladké mouky, 0,75–1 hrnek vody (podle potřeby), 1 špetku kurkumy, sůl podle chuti a sádlo nebo vyškvařenou slaninu na omaštění
  2. V míse smíchejte všechny mouky potřebné k přípravě halušek s vodou a kurkumou. Vodu přidávejte postupně, těsto by mělo být středně husté
  3. Do většího hrnce dejte vařit vodu, kterou dobře osolte
  4. Těsto protlačte přes haluškovač do vroucí vody - tvarovat halušky však můžete více způsoby
  5. Jakmile halušky vyplavou na hladinu, nechte je krátce povařit a poté sceďte. Ihned promastěte sádlem nebo slaninou, aby se neslepily. 
Tyto nejjednodušší halušky bez brambor si můžete uvařit také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky