Krémová míchaná vajíčka: Jak na to, aby chutnala dokonale
Míchaná vajíčka jsou jednou z nejoblíbenějších snídaní nás všech, jejich příprava je velmi jednoduchá, ovšem měli bychom se držet několika zásad, abychom dosáhli skvělého výsledku. Poradíme, jak připravit nejlepší krémová vajíčka.
Míchaná vajíčka si každý připravujeme podle své chuti, někdo si dělá základ na zpěněné cibulce, jiný do nich nakrájí šunku, žampiony nebo třeba pažitku. Vejce by měla být vláčná a krémová díky přidanému máslu ke konci smažení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit míchaná vajíčka
Na jednu porci této dokonalé snídaně si připravíme: 3 vejce, dále 1 PL másla (případně trochu na přidání v závěru smažení), sůl, pepř, a podle chuti jarní cibulku nebo pažitku na posypání.
- Vajíčka si rozklepneme do misky a jemně promícháme pouze tak, abychom plně nespojili bílek a žloutek. Jemně je osolíme a opepříme.
- Na pánvi si rozehřejeme lžíci másla a poté vlijeme vajíčka. Ihned je začneme stahovat plochou naběračkou od krajů do středu.
- Hotová vajíčka posypeme nasekanou pažitkou či petrželkou a vmícháme trošku másla.
- Tip: Pokud jsou pro vás tři vajíčka mnoho, připravíte si počet, který vám vyhovuje.
Pojďte si podle videoreceptu připravit dokonalá míchaná vajíčka, doplněná jarním medvědím česnekem plným vitamínů. Napište nám, jak se vám vejce povedla.
Komentáře