Jak připravit řízky z cukety? Jednoduchá pochoutka je pouze z několika surovin
Nastává období narůstání plodů báječné a univerzální zeleniny, která obsahuje velké množství prospěšných látek a dokonale na sebe váže chutě i vůně, řeč je o cuketě. Tuto zeleninu můžeme využít v široké škále receptů.
Cuketa je v kuchyni naprosto nepostradatelnou surovinou a může hrát důležitou roli hlavního chodu i přílohy. Zužitkujeme ji dokonce do moučníku k odpolední kávě - ten díky ní bude lahodně vláčný. Nebojte se také přebytky cuket zavařit do nálevu jako okurky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat cuketové řízky
Na smažené cuketky připravíme tyto suroviny: 1 mladou cuketu, dále 2 vejce, hladkou mouku, strouhanku, 3 stroužky česneku, sůl a olej na smažení.
- Cuketu omyjeme a neoloupanou nakrájíme na přiměřeně velká kolečka. Z obou stran je osolíme a necháme asi 15 minut vypotit.
- Mezitím oloupeme a utřeme česnek.
- Dále připravíme do misek trojobal - do jedné misky rozšleháme vejce se špetkou soli, do dalších nasypeme hladkou mouku a strouhanku.
- Orosené cukety osušíme důkladně ubrouskem a každou potřeme česnekem.
- Cukety obalíme v trojobalu - nejprve v mouce, poté ve vajíčku a na závěr ve strouhance. Vkládáme je do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.
- Usmažené cukety podáváme s vařeným bramborem a tatarkou či dresinkem.
Jak připravit tento rychlý oběd, který si jistě zamiluje celá vaše rodina, napoví také názorný videorecept. Provede vás postupem krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře