Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nastává období narůstání plodů báječné a univerzální zeleniny, která obsahuje velké množství prospěšných látek a dokonale na sebe váže chutě i vůně, řeč je o cuketě. Tuto zeleninu můžeme využít v široké škále receptů.

Cuketa je v kuchyni naprosto nepostradatelnou surovinou a může hrát důležitou roli hlavního chodu i přílohy. Zužitkujeme ji dokonce do moučníku k odpolední kávě - ten díky ní bude lahodně vláčný. Nebojte se také přebytky cuket zavařit do nálevu jako okurky.

Jak udělat cuketové řízky

Na smažené cuketky připravíme tyto suroviny: 1 mladou cuketu, dále 2 vejce, hladkou mouku, strouhanku, 3 stroužky česneku, sůl a olej na smažení.

  1. Cuketu omyjeme a neoloupanou nakrájíme na přiměřeně velká kolečka. Z obou stran je osolíme a necháme asi 15 minut vypotit.
  2. Mezitím oloupeme a utřeme česnek.
  3. Dále připravíme do misek trojobal - do jedné misky rozšleháme vejce se špetkou soli, do dalších nasypeme hladkou mouku a strouhanku.
  4. Orosené cukety osušíme důkladně ubrouskem a každou potřeme česnekem.
  5. Cukety obalíme v trojobalu - nejprve v mouce, poté ve vajíčku a na závěr ve strouhance. Vkládáme je do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.
  6. Usmažené cukety podáváme s vařeným bramborem a tatarkou či dresinkem.

Jak připravit tento rychlý oběd, který si jistě zamiluje celá vaše rodina, napoví také názorný videorecept. Provede vás postupem krok za krokem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky