Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Liči: Jak se jí toto ovoce s narůžovělou slupkou? A co z něj připravit? Poradíme
Zdroj: Pixabay: Steve Buissinne

Liči je malé exotické ovoce s tvrdou narůžovělou slupkou, která pod sebou skrývá sladkou bílou dužinu. To však není vše, uprostřed dužiny se nachází velká hnědá pecka. Ta, stejně jako slupka, není jedlá.

Především v zimních měsících můžeme čertsvé liči kupovat ve větších supermarketech. V konzervách se také prodává kompotované a v internetových obchodech seženeme i liči lyofilizované, tedy sušené mrazem.

Jak se jí liči

Liči nejdříve musíme zbavit slupky. Můžeme do ní jednoduše zabořit nehty a podobně, jako se loupe mandarinka, oloupeme i liči. Místo nehtů můžeme použít i malý kuchyňský nožík. Pokud chceme dužinu dále zpracovávat, nařízneme ji na jedné straně od vrchu až dolů, a opět pomocí nehtu nebo špičky nože pecku vyjmeme. Jestliže chceme liči sníst hned, jednoduše dužinu okolo pecky okoušeme.

Liči v kuchyni

Liči skvěle chutná jen tak samotné, nemusíme se ale bát jeho bílou dužinu přidat i do nějakého pokrmu.

Očekáváte zítra návštěvu, kterou chcete pohostit něčím sladkým, ale nemáte čas na zdlouhavé pečení? Připravte snadný nepečený piškotový dort podle následujícího videoreceptu. Skládá se z pár surovin, připravený ho máte hned a přes noc v lednici krásně zatuhne. Aby byl trochu nevšední, kromě jahod a mandarinek do něj dejte i čerstvé liči.

 

Komentáře

Další tipy a triky