Jak správně jíst žlutý meloun. Máme několik rad pro nezkušené mlsouny
Melouny jsou typické letní ovoce. Botanicky je meloun zelenina z rodu tykvovitých. Kromě druhů s typicky červenou dužninou známe i druhy s dužninou zbarvenou od zelené. přes žlutozelenou a žlutou, až po oranžovou. Tyto druhy jsou více podobné dýním, a to včetně semínek umístěných uprostřed.
Ideální k seznámení s exotickými druhy ovoce jsou země, kde tyto druhy běžně rostou a zrají. Tam mají totiž skutečně plnou chuť. Ani žluté (cukrové) melouny nejsou výjimkou. Přesto můžeme využít bohatě zásobené obchodní sítě a tyto melouny si běžně koupit i u nás. Správně zralý meloun poznáme podle místa u stopky, které musí být zaschlé až popraskané, a okolí stopky má vonět sladce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se jí žlutý meloun
Konzumace bude příjemná, když dodržíte těchto pár pravidel.
- Vybraný meloun na povrchu dobře omyjte.
- Rozkrojte v polovině a lžící vyberte semínka.
- Nakrájejte na výseče nebo kostky a vychlaďte.
- Před konzumací kousky zbavte kůrky.
Žluté melouny skvěle chutnají jako salát, nápoj a zmrzlina, nebo jako chuťovka se sušenou šunkou. Výborně se také doplňují s dalšími letními druhy ovoce.
I ze žlutého melounu můžete připravit tříšť podobnou té z videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Grilované ovoce s medem
Přidáno před 7 hodinami
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s pečenou dýní, cuketou a žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčková lahůdková pomazánka se sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Chowder s treskou
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře