Jak správně jíst žlutý meloun. Máme několik rad pro nezkušené mlsouny
Melouny jsou typické letní ovoce. Botanicky je meloun zelenina z rodu tykvovitých. Kromě druhů s typicky červenou dužninou známe i druhy s dužninou zbarvenou od zelené. přes žlutozelenou a žlutou, až po oranžovou. Tyto druhy jsou více podobné dýním, a to včetně semínek umístěných uprostřed.
Ideální k seznámení s exotickými druhy ovoce jsou země, kde tyto druhy běžně rostou a zrají. Tam mají totiž skutečně plnou chuť. Ani žluté (cukrové) melouny nejsou výjimkou. Přesto můžeme využít bohatě zásobené obchodní sítě a tyto melouny si běžně koupit i u nás. Správně zralý meloun poznáme podle místa u stopky, které musí být zaschlé až popraskané, a okolí stopky má vonět sladce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se jí žlutý meloun
Konzumace bude příjemná, když dodržíte těchto pár pravidel.
- Vybraný meloun na povrchu dobře omyjte.
- Rozkrojte v polovině a lžící vyberte semínka.
- Nakrájejte na výseče nebo kostky a vychlaďte.
- Před konzumací kousky zbavte kůrky.
Žluté melouny skvěle chutnají jako salát, nápoj a zmrzlina, nebo jako chuťovka se sušenou šunkou. Výborně se také doplňují s dalšími letními druhy ovoce.
I ze žlutého melounu můžete připravit tříšť podobnou té z videoreceptu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Melounů je mnoho druhů, v létě nás příjemně osvěží. Nabízíme přehled oblíbených melounových receptů
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře