Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak správně jíst žlutý meloun. Máme několik rad pro nezkušené mlsouny
Zdroj: Pixabay, Couleur

Melouny jsou typické letní ovoce. Botanicky je meloun zelenina z rodu tykvovitých. Kromě druhů s typicky červenou dužninou známe i druhy s dužninou zbarvenou od zelené. přes žlutozelenou a žlutou, až po oranžovou. Tyto druhy jsou více podobné dýním, a to včetně semínek umístěných uprostřed.

Ideální k seznámení s exotickými druhy ovoce jsou země, kde tyto druhy běžně rostou a zrají. Tam mají totiž skutečně plnou chuť. Ani žluté (cukrové) melouny nejsou výjimkou. Přesto můžeme využít bohatě zásobené obchodní sítě a tyto melouny si běžně koupit i u nás. Správně zralý meloun poznáme podle místa u stopky, které musí být zaschlé až popraskané, a okolí stopky má vonět sladce. 

Jak se jí žlutý meloun

Konzumace bude příjemná, když dodržíte těchto pár pravidel.

Žluté melouny skvěle chutnají jako salát, nápoj a zmrzlina, nebo jako chuťovka se sušenou šunkou. Výborně se také doplňují s dalšími letními druhy ovoce.

I ze žlutého melounu můžete připravit tříšť podobnou té z videoreceptu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky