Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak se peče kynutá bábovka. O kyprost se postará kvásek z droždí
Zdroj: Top recepty

Bábovky jsou typické moučníky pro nedělní snídani, ale můžeme je upéct i pro návštěvu. Připravují se z různých těst, nejoblíbenější jsou třené a kynuté bábovky. Na kypření třené bábovky potřebujeme kypřicí prášek a našlehaný sníh. O kyprost kynuté se postará droždí. Vybrali jsme pro vás z našeho receptáře několik receptů na výborné kynuté bábovky.

Těsto na kynutou bábovku

Kvásek z droždí si připravíme zvlášť a potom ho smícháme s dalšími surovinami. Pokud máme domácí pekárnu nebo elektrického robota na hnětení těsta, můžeme droždí přidat hned, přístroj se postará o dokonalé prohnětení. Do těsta obvykle používáme hladkou mouku. Máslo a sůl doplníme až po krátkém propracování ostatních surovin.
Následující video nám ukáže, jak správně připravit kvásek z droždí.

Čím vylepšit těsto

Správně uhnětené těsto se nesmí lepit. Můžeme do něj přidat rozinky, vlašské ořechy, nakrájené mandle, kandované ovoce nebo kousky čokolády. Těsto vložíme do důkladně vymazané a vysypané formy, vymažeme všechny záhyby, včetně prostředku formy. Necháme dobře vykynout .
Bábovku upečeme pozvolna v předehřáté troubě. Vrstva těsta je vysoká, proto potřebuje důkladné propečení. Bábovku můžeme před podáváním ještě dozdobit, např. sladkým sirupem.
Další osvědčené recepty na bábovky najdete v našem receptáři

 

Komentáře

Další tipy a triky