Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánočka by v období Vánoc neměla chybět na žádném slavnostně prostřeném stole. Tradičně se plete z několika pramenů, které mají představovat Ježíška zavinutého v plenkách. Snadno ji však připravíte i bez splétání.

Zdatnější z nás si vánočku pletou doma až z devíti pramenů, někteří se radši rozhodnou pro její koupi. Vánočka pečená ve formě je však skvělou volbou pro ty, kteří si na splétání netroufnou, ale na domácí pečivo nedají dopustit.

Jak se peče vánočka ve formě

Naše babičky pekly vánočky v krásných keramických formách, my si dnes můžeme vybírat z různých materiálů - s nejvíce benefity se jeví formy silikonové. Jsou levnější, takřka nerozbitné, není potřeba je vymazávat a vánočka se v nich upeče za kratší čas. Avšak vzhledem k tomu, že jsou měkké, trochu hůře se s nimi manipuluje. Někoho mohou také odrazovat debaty o bezpečnosti jejich materiálu.

Odrazuje vás od domácí pletené vánočky právě ona složitost pletení? Spleťte nejprve čtyři prameny, poté tři a nakonec dva - pletence poté jednoduše navrstvěte na sebe. Když budete postupovat podle videa, hravě to zvládnete.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky