Jak se pozná, že je vánočka hotová? Pomůže jednoduchá rada, abychom vždy určili ten správný okamžik
Vytáhnout vánočku z trouby teprve ve chvíli, kdy je správně propečená, je velmi důležité. Pokud ji z trouby vytáhneme předčasně, a teprve po nakrojení zjistíme, že je uvnitř syrová, pak naše práce přišla nazmar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak určíme, že je ta správná chvíle pro vytažení vánočky?
Podobně jako u pečení bábovky si pomůžeme zapíchnutím špejle nebo párátka do těsta. Po vytažení by měla být špejle čistá, bez nalepených zbytků těsta. Pokud je na špejli nalepené těsto, pak vánočka ještě není dostatečně propečená, proto v pečení ještě pokračujeme.
Která část vánočky je na zkoušku špejlí nejvhodnější?
Abychom si při kontrole zbytečně neponičili kůrku na povrchu vánočky, pak je nejlepší špejli zapíchnout do světlejších míst mezi jednotlivými patry vánočky. V těchto místech je vánočka méně propečená, nemá hnědou kůrku a nepoškodíme tolik její vzhled. Špejli směřujeme do středu vánočky a poté ji vytáhneme.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělá vánočka: Od přípravy těsta až po vyndání zlatavého a voňavého výsledku z trouby
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak na to, aby se vánočka dobře propekla a přitom se na povrchu nepřipalovala? Vyzkoušejte jednoduché rady
Komentáře