Jak připravit horký grog? Nápoj s rumovou vůní dokáže rozehřát celé tělo
Grog je po generace stále oblíbený horký nápoj, který lze připravit z panáka rumu a horké vody. Obyčejné dvě ingredience přesto vytvoří hřejivý nápoj, který se stal symbolem zimních procházek na vánočních trzích.
Tradiční grog připravujeme pouze z horké vody a klasického tuzemáku, variantou ale může být také whisky, brandy či griotka. Tento nápoj dokáže příjemně dochutit skořice i několik hřebíčků. Dozdobit jej můžeme plátkem citrónu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit grog
V receptu na lahodný grog je přidaný navíc karamel a koření.
- Připravte si
- V menším hrnci rozpusťte cukr tak, aby vznikl světle hnědý karamel, nikoli tmavý a spálený.
- Karamel poté zalijte horkou vodou, (dávejte však pozor při nalévání, karamel začne prskat) a přidejte koření. Chvíli povařte do rozpuštění karamelu.
- Plamen nyní ztlumte, voda by neměla vřít, a přilijte odměřený rum.
- Na závěr směs promíchejte a grog můžete podávat v silnější sklenici či hrníčku, ozdobený plátkem citrónu.
Nejenom grog nám svojí vůní připomíná adventní čas, také lahodný punč má podobné kouzlo. Užijte si kořeněnou chuť vína, rumu a kompotovaného ovoce.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře