Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit horký grog? Nápoj s rumovou vůní dokáže rozehřát celé tělo
Zdroj: Toprecepty

Grog je po generace stále oblíbený horký nápoj, který lze připravit z panáka rumu a horké vody. Obyčejné dvě ingredience přesto vytvoří hřejivý nápoj, který se stal symbolem zimních procházek na vánočních trzích.

Tradiční grog připravujeme pouze z horké vody a klasického tuzemáku, variantou ale může být také whisky, brandy či griotka. Tento nápoj dokáže příjemně dochutit skořice i několik hřebíčků. Dozdobit jej můžeme plátkem citrónu.

Jak připravit grog

V receptu na lahodný grog je přidaný navíc karamel a koření.

  1. Připravte si
  2. V menším hrnci rozpusťte cukr tak, aby vznikl světle hnědý karamel, nikoli tmavý a spálený.
  3. Karamel poté zalijte horkou vodou, (dávejte však pozor při nalévání, karamel začne prskat) a přidejte koření. Chvíli povařte do rozpuštění karamelu.
  4. Plamen nyní ztlumte, voda by neměla vřít, a přilijte odměřený rum.
  5. Na závěr směs promíchejte a grog můžete podávat v silnější sklenici či hrníčku, ozdobený plátkem citrónu.

Nejenom grog nám svojí vůní připomíná adventní čas, také lahodný punč má podobné kouzlo. Užijte si kořeněnou chuť vína, rumu a kompotovaného ovoce.

Přejeme dobrou chuť.

Další tipy a triky