Jak připravit lahodný svařák? Jednoduchý nápoj připomíná předvánoční čas
Svařené víno, nebo také lidově svařák, je lahodný horký nápoj plný voňavého koření, který si vychutnáváme především při procházkách na vánočních trzích. Svařák je snadný na přípravu a báječně dokáže rozehřát tělo.
Svařák je kořeněný nápoj, který dokáže tělo prohřát a také rozproudit krev v žilách. Tento horký nápoj je velmi jednoduchý na přípravu a uvařit jej můžete i v pohodlí domova, stačí si vybrat kvalitní bílé nebo červené víno a svařit s kořením.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit svařené víno
Lahodné svařené víno můžete uvařit z bílého i červeného vína, omamnou vůni mu dodá použité koření a také kůra z citrusů.
- K uvaření svařáku budete potřebovat tyto suroviny: 1 l červeného vína, dále 4 lžíce cukru krystal, kůru z citrónu, kůru a šťávu z pomeranče, 2 ks celé skořice a 4 ks hřebíčku.
- Nasypte cukr do kastrolu a postupně zahřívejte, až se cukr začne rozpouštět. Pomalu se začne tvořit karamel, dávejte však pozor, aby se nepřipálil.
- Do karamelu vlijte všechno víno a znovu zahřívejte na nižším stupni, aby se karamel zcela rozpustil.
- Z citrónu i pomeranče odkrojte kůru pomocí škrabky a přidejte do svařáku společně s ostatním kořením. Na závěr vymačkejte šťávu z půlky pomeranče a přilijte do svařáku.
- Svařák chvíli prohřívejte, avšak nesmí nikdy vřít. Jakmile se na povrchu začne tvořit pěna, je čas ho odstavit a podávat ozdobený plátkem citrusu.
Komentáře