Jak se připravují krevety? Můžeme je smažit, restovat, péct nebo uvařit v páře
Krevety se řadí mezi nejoblíbenější mořské plody, které jsou nejen chutné, ale i rychle připravené. Nejčastěji najdeme recepty na krevety restované, dají se ale upravit i jinými způsoby. Jakými? To se dozvíte v našem článku.
V kuchyni můžeme pracovat s čerstvými nebo mraženými syrovými krevetami. Ty mražené musíme nejprve nechat rozmrazit. Nejlépe toho docílíme tak, že je necháme rozmrznout přes noc v lednici. Krevety poté tepelně neupravujeme příliš dlouho, aby neztuhly a nepřišly o svou šťavnatost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Smažené krevety
Při smažení krevet pracujeme s oloupanými krevetami. Můžeme je smažit jen tak samotné, častěji je ale nejprve obalíme ve strouhance nebo těstíčku. Krevety smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje dozlatova, bude to trvat zhruba 1–2 minuty.
Restované krevety
Nejčastější způsob přípravy krevet je jejich restování. Můžeme je restovat jak oloupané, tak i v celku. Nejlepší je nejprve nechat krevety marinovat. Krevety poté restujeme zhruba 2–3 minuty z každé strany, dokud se nezbarví dorůžova.
Vařené krevety
Krevety můžeme i uvařit, a to nejčastěji přímo v omáčce nebo v polévce, ve které je pak budeme konzumovat. Uvařit je ale můžeme i v osolené vodě - tato tepelná úprava bude trvat zhruba 3 minuty u malých krevet, větší se budou vařit až 7 minut. Hotové krevety poznáme tak, že jejich nejsilnější část zbělá a nebude průhledná.
Pečené krevety
Krevety v páře
Stejně tak jako se dají krevety vařit ve vodě, můžeme je připravit i v páře. Na napařovací mřížku lze kromě krevet přidat řapíkatý celer a v průběhu vaření je pokapat chilli omáčkou. Takto budou hotové zhruba za 5 až 7 minut, opět až krevety zneprůhlední a zbělají.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit marinádu na grilování? Je báječná s čerstvým česnekem i s bylinkami
Milovníci mořských plodů si přijdou na své. Naše video vám poradí, jak snadno a rychle oloupat oblíbené krevety
Desatero rad na téma krevety: Co vše byste před přípravou těchto korýšů měli vědět
Komentáře