Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak se tvarují a smaží langoše. Poradíme i začátečníkům
Zdroj: Toprecepty.cz

Langoše zná asi každý. Na povrchu křupavá, uvnitř vláčná smažená placka z kynutého těsta bývá často ochucená česnekem, kečupem a strouhaným sýrem nebo kysanou smetanou a sýrem, či dokonce některou ze sladkých pomazánek.

Začátečníci, kteří chtějí langoše připravit doma, mohou tápat, jak je tvarovat a smažit. Pokud zvládnou správně vypracovat a nechat vykynout nelepivé a hladké těsto, není samotné smažení nic obtížného. Máme pro vás několik rad.

Jak se smaží langoše

Je to snadné, stačí se držet našeho návodu.
  • Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky o váze asi 40 g.
  • Každý bochánek v rukou mezi prsty vytvarujeme do kruhové placky a necháme ještě dokynout. Placka by měla být silná asi 1 cm, při smažení ještě nabyde.
  • Rozvalování těsta válečkem je možné, ale správné langoše jsou trochu nepravidelné tvarově i tloušťkou těsta. Velikost placek nesmí být větší než průměr pánve.
  • Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Můžeme do něj přidat trochu sádla nebo ztuženého tuku, abychom zpomalili přepalování.
  • Správně rozpálený tuk poznáme tak, že do něj vhodíme kousíček syrového těsta a ten se ihned začne smažit.
  • Samotné smažení placek probíhá při střední nebo středně vysoké teplotě.
  • Placka musí v tuku lehce plavat.
  • Placky smažíme z každé strany dočervena.
  • Tuk během smažení přidáváme, aby ho bylo stále dost. Malé množství tuku má za následek rychlejší přepalování.
  • Usmaženou placku odložíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Tvarování langošů ukazuje videorecept na domácí langoše. Závěrečné ochucení langošů záleží na vaší chuti nebo zásobách.

 

Komentáře

Další tipy a triky