Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčata jsou oblíbenou surovinou v mnoha světových kuchyních, báječně chutnají v omáčkách, polévkách a v domácím kečupu, nesmí chybět v základu na pizzu. Loupání rajčat může být při vaření nezbytným krokem.

Plody rajčat okouzlí strávníky především svou typickou, nezaměnitelnou vůní a chutí. Vypěstovat rajčata zvládne i naprostý začátečník, a to v mnoha různých odrůdách i barvách. Tyto plody jsou plné vitamínů a minerálů, navíc mají nízký obsah kalorií.

Jak spařit rajčata

Spaření rajčat je jednoduchá úprava, která nám může pomoci s oloupáním slupek, a to především u pokrmů, které vyžadují hladkou konzistenci. Slupky rajčat se během vaření oddělují od dužiny a vytváří nevzhledné ruličky.

  1. Nejprve připravte dva hrnce, do jednoho nalijte vroucí vodu a do druhého ledovou.
  2. Každé rajče nakrojte na spodní části, kde není stopka, do kříže.
  3. Nařezaná rajčata vložte do vroucí vody a nechte je v ní odpočívat zhruba 1 minutu, ne však více, jinak budou rozvařená.
  4. Po minutě je ihned přendejte do hrnce s ledovou vodou - po zchladnutí jsou připravena k oloupání.
Připravte si z přebytků rajčat z vaší úrody lahodný rajčatový protlak, který snadno využijete jak do různých omáček, tak i do tradiční rajčatové polévky. Jak zpracováváte rajčata? Napište nám do komentáře vaše rady.
Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky