Jak se spařují rajčata? Tento jednoduchý krok zajistí snadné oloupání slupky
Rajčata jsou oblíbenou surovinou v mnoha světových kuchyních, báječně chutnají v omáčkách, polévkách a v domácím kečupu, nesmí chybět v základu na pizzu. Loupání rajčat může být při vaření nezbytným krokem.
Plody rajčat okouzlí strávníky především svou typickou, nezaměnitelnou vůní a chutí. Vypěstovat rajčata zvládne i naprostý začátečník, a to v mnoha různých odrůdách i barvách. Tyto plody jsou plné vitamínů a minerálů, navíc mají nízký obsah kalorií.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak spařit rajčata
Spaření rajčat je jednoduchá úprava, která nám může pomoci s oloupáním slupek, a to především u pokrmů, které vyžadují hladkou konzistenci. Slupky rajčat se během vaření oddělují od dužiny a vytváří nevzhledné ruličky.
- Nejprve připravte dva hrnce, do jednoho nalijte vroucí vodu a do druhého ledovou.
- Každé rajče nakrojte na spodní části, kde není stopka, do kříže.
- Nařezaná rajčata vložte do vroucí vody a nechte je v ní odpočívat zhruba 1 minutu, ne však více, jinak budou rozvařená.
- Po minutě je ihned přendejte do hrnce s ledovou vodou - po zchladnutí jsou připravena k oloupání.
Komentáře