Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže patří mezi nejčastější přílohy masových i zeleninových pokrmů. Vykouzlit z ní však lze i hlavní chod, například mnohými milované rizoto, které lze připravit na milion a jeden způsob. A jak rýži uvařit v rýžovaru?

Nejeden z nás bojuje se správnou přípravou rýže. Toužíte po dokonale jemné, měkké, ale přesto sypké rýži, jenže se stále nedaří? Nejjednodušším řešením je pořízení rýžovaru, který téměř všechnu práci odvede za vás. A jak v něm vařit?

Jak uvařit rýži v rýžovaru

Nemějte obavy, díky tomuto pomocníku je příprava rýže bezstarostnou činností.

  1. Rýži je nutné nejprve důkladně propláchnout. Proplachujte ji studenou, případně vlažnou vodou tak dlouho, dokud z ní nebude odtékat čistá, nikoliv zakalená voda. Zbavíte se tak nejen chemických látek obsažených v rýži, ale také nežádoucího škrobu - díky tomu se nebude lepit, ale bude krásně sypká a nadýchaná.
  2. Propláchnutou rýži vložte do rýžovaru, přidejte vodu a promíchejte. Většinou bývá udáváno, že na jeden díl rýže připadá jeden a půl až dva díly vody. Případně se řiďte poměrem v návodu vašeho modelu rýžovaru.
  3. Uzavřete ho, zapněte a máte hotovo. Nyní už stačí jen počkat, až rýžovar připraví skvěle sypkou rýži. Po uplynutí potřebné doby se sám vypne a signalizací vám dá vědět, že je rýže připravena k podávání. Ta v něm vydrží ještě nějakou dobu teplá. Téměř bez práce tak docílíte senzačního výsledku.

Jak připravujete správně načechranou rýži vy? Pokud jste dostali chuť na tuto přílohu, můžete si připravit chutné vepřové plátky na kmíně s rýží. Přípravou masa vás provede názorný videorecept a co se týče rýže - už dobře víte, jak na to.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli