Bohatá zásoba sušených hub čeká na zpracování. Víte, jak si s nimi poradit a jak je nejlépe připravit k vaření?
Houby, které jsme během letošní sezony nasušili, budeme postupně přidávat do jídel a užívat si jejich skvělé chuti. Čeká na nás spousta dobrých polévek, omáček a zapékaných pokrmů, při kterých budeme vzpomínat na své houbařské výpravy. Máme se na co těšit.
Většina z nás sušené houby před vařením namáčí. Není to ale nezbytně nutné. Máme více možností - podle toho, jak s houbami budeme dále pracovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit ze sušených hub
Pravidla jejich zpracování jsou jednoduchá, máme několik možností postupu:
- Houby namočíme do vlažné vody na cca hodinu. Pak je scedíme a přidáme do jídla, kde je provaříme. Vodou z namáčení jídlo (maso, rýži) podléváme nebo z ní uvaříme polévku.
- Namočené houby i s vodou, ve které jsme je namáčeli, povaříme doměkka a použijeme i s vývarem. Takto připravujeme houby např. do vánočního kuby, hubníku apod.
- Suché houby orestujeme na tuku, vložíme přímo do omáčky nebo polévky, a povaříme, aby změkly. Orestováním zvýrazníme chuť a vůni hub v pokrmu.
V naší databázi máme mnoho receptů, ve kterých se sušené houby uplatní. Jedním z nich je houbový kuba.
Komentáře