Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu jsou výborným základem omáček. Postup zavařování není složitý
Během léta postupně narůstají fazolové lusky, které si snadno uchováme na zimu. Nejsnazší je mražení, ale ani zavařování není složité. Poradíme jednoduchý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zavařit fazole
Nakrájené lusky jsou výborné i k zavaření. Zalijeme je vroucí vodou a krátce povaříme (alespoň 5 minut). Scedíme a naskládáme do sklenic, k jejich plnění použijeme nálevku, abychom se zbytečně nedotýkali okrajů sklenic. Fazole zalijeme nálevem - opět pomocí nálevky. Sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme. K uzavírání použijeme kvalitní nepoškozená víčka -práce je pohodlnější s víčky šroubovacími než s víčky Omnia.
Jak připravit nálev
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu. Některé způsoby jsou jednoduché
Jak se zavařuje červená řepa? Je to jednoduché, snadno si připravíme zásobu na celou zimu
Komentáře