Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak skladovat krystalový cukr? Jednoduše. Nákup za akční cenu se vyplatí
Zdroj: Pixabay, Bruno

Používání cukru raději omezujeme, přestože sladkou chuť máme rádi. Někdy se dá cukr nahradit jinými sladidly, ale v některých situacích to je obtížné. Když se nám podaří koupit více cukru krystal v akci, jednoduše ho doma uchováme a použijeme až v případě potřeby. Poradíme, jak cukr skladovat.

Cukr krystal i krupice vydrží při dobrém uložení opravdu dlouho, však se také používá při konzervaci některých potravin. Při skladování cukru nám jde o to, aby si cukr zachoval kvalitu a dobrou chuť. Podstatné je zabránit jeho navlhnutí a přejímání pachů z okolí. I mírná vlhkost je pro cukr nežádoucí.

Pokud máme dostatek prostoru k uložení cukru, nemusíme se strachovat, že by se nám zkazil. Nejlepší je využít akční cenu a zásobit se cukrem na nadcházející sezónu. Cukr však vydrží i mnohem déle. Pokud se chystáte připravovat sirupy a marmelády, vaše spotřeba cukru bude vyšší.

  • Cukr skladujte na chladném a suchém místě, a to nejlépe v dostatečně velkém a dobře uzavřeném plastovém obalu nebo v nádobě, která k němu nepustí žádnou vlhkost.
  • Můžete použít např. plastové uzavíratelné krabice, do kterých zabalený cukr naskládáte. 
  • Část cukru také můžete přesypat do uzavíratelných nádob, vhodné jsou velké sklenice s dobře těsnícími víčky (5 l). Cukr ve sklenicích nevystavujte slunečnímu svitu.
  • Cukr chraňte před aromatickými potravinami, protože snadno přejímá pachy ze svého okolí. 
  • Tip: Někdy se může stát, že cukr navlhne a slepí se. V tom případě ho vyjměte z papírového obalu, dejte na plech a při nejnižší teplotě ho pomalu vysušte. Teprve až bude vysušený a zchladlý ho přendejte do uzavíratelné sklenice.

Koláčky bez cukru, to úplně nejde dohromady. Kdo by si na nich alespoň čas od času rád nepochutnal. Podle následujícího videa upečete báječné koláčky s náplní podle svého gusta.

 

Komentáře

Další tipy a triky