Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedním z nejchutnějších druhů cukroví je to plněné krémem - kousky rozplývající se na jazyku nesmí chybět na žádném vánočním stole a také z něj zmizí jako první. Abychom je uchovali jako čerstvé, musíme je dobře uskladnit.

Mnoho druhů vánočního cukroví se tradičně plní krémem - ať jsou to ořechy, trubičky, košíčky, laskonky nebo linecké. Nezkušené kuchařky se mnohdy ptají, jak dlouho takové cukroví vydrží a jak ho skladovat. Na otázky velmi rádi odpovíme.

Jak skladovat cukroví s krémem

Krémem plníme suché korpusy a skořápky 7–14 dní před vánočními svátky, aby se stihly rozležet. Cukroví skladujeme v uzavřených dózách s víkem na chladných místech jako je lednice, komora, studený sklep nebo spíž. Cukroví nesmí nikdy přemrznout, takže skladování na balkóně se raději vyhněme - teplotní rozdíly mu velice škodí.

Jak dlouho vydrží cukroví s krémem

Tvarohové a smetanové krémy použijeme výhradně do pohárů a dortů:

  • Pudinkové krémy a krémy s moučnou kaší mají krátkou trvanlivost (asi týden), proto je připravujeme těsně před svátky.
  • Máslové krémy vydrží 14 dní, pokud je máme uložené v chladu. Poté už musíme začít cukroví ochutnávat, jestli neprojevuje známky žluknutí.
  • Krémy ze Salka vydrží v cukroví nejdéle díky svému složení (až 1 měsíc), ale musí být také uložené v chladu.

Cukroví, které nestihneme spotřebovat, můžeme s úspěchem zamrazit, ale po rozmražení ho musíme co nejrychleji sníst.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky