Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak skladovat domácí sirup? Když dodržíme několik rad, snadno vydrží až do další sezóny
Zdroj: Toprecepty-Vimeo

Domácí sirupy připravujeme z jarních bylinek nebo z letního ovoce. Výborně se hodí na přípravu osvěžujících limonád nebo jako sladidlo do dezertů a čajů. Víte, jak je správně skladovat, aby se nezkazily a náš čas nepřišel nazmar?

Domácí sirupy jsou zdravé a výborně chutnají. Připravujeme je buď zastudena, nebo vařením. Sirupy bez vaření si zachovají většinu hodnotných látek a vitamínů, jenže vydrží pouze dva týdny a poté se rychle kazí. Vařené sirupy vydrží daleko déle a správným uskladněním nám budou k užitku po celou zimu

Jak skladovat domácí sirup

Před přípravou sirupu se ujistíme, že máme čisté a sterilizované lahve a to i s víčkem. Pokud by tomu tak nebylo, sirup by rychle podlehl zkáze. 

  1. Zastudena vyrobený sirup skladujeme v chladničce a spotřebujeme do dvou týdnů
  2. Vařený sirup skladujeme v chladu, suchu a temnu, ideálně v chladničce. Větší zásoby můžeme zavařit či zamrazit
  3. Po otevření sirup uchováváme v chladničce a spotřebujeme přibližně do jednoho měsíce

Jak vyrobit domácí rybízový sirup, můžete podrobně zhlédnout v našem video-návodu níže. 

Připravujete sirupy bez vaření nebo vařené? Podělte se s námi o tipy na vaše oblíbené sirupy do komentářů pod článkem. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky