Jak skladovat domácí sirup? Když dodržíme několik rad, snadno vydrží až do další sezóny
Domácí sirupy připravujeme z jarních bylinek nebo z letního ovoce. Výborně se hodí na přípravu osvěžujících limonád nebo jako sladidlo do dezertů a čajů. Víte, jak je správně skladovat, aby se nezkazily a náš čas nepřišel nazmar?
Domácí sirupy jsou zdravé a výborně chutnají. Připravujeme je buď zastudena, nebo vařením. Sirupy bez vaření si zachovají většinu hodnotných látek a vitamínů, jenže vydrží pouze dva týdny a poté se rychle kazí. Vařené sirupy vydrží daleko déle a správným uskladněním nám budou k užitku po celou zimu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak skladovat domácí sirup
Před přípravou sirupu se ujistíme, že máme čisté a sterilizované lahve a to i s víčkem. Pokud by tomu tak nebylo, sirup by rychle podlehl zkáze.
- Zastudena vyrobený sirup skladujeme v chladničce a spotřebujeme do dvou týdnů.
- Vařený sirup skladujeme v chladu, suchu a temnu, ideálně v chladničce. Větší zásoby můžeme zavařit či zamrazit.
- Po otevření sirup uchováváme v chladničce a spotřebujeme přibližně do jednoho měsíce.
Jak vyrobit domácí rybízový sirup, můžete podrobně zhlédnout v našem video-návodu níže.
Připravujete sirupy bez vaření nebo vařené? Podělte se s námi o tipy na vaše oblíbené sirupy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Jak otevřít šroubovací víčko. Zavařovací sklenice s marmeládou či kompotem nebývá vždy snadné otevřít. Pomůže několik rad
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře