Jak skladovat mouku? Kromě spíže nebo komory ji můžete uchovávat i v mrazáku
Bez mouky se v kuchyni neobejdeme. Je základní surovinou při pečení domácího pečiva nebo knedlíků, při zahušťování omáček a polévek, a potřebujeme ji i při sladkém pečení. Proto je dobré vždy mít mouku v kuchyňské skříňce nebo ve spíži.
V dnešní době nepoužíváme pouze mouku pšeničnou hladkou, polohrubou a hrubou. V domácnostech nalezneme například i mouku špaldovou, mouku rýžovou nebo mouku ovesnou. Všechny tyto mouky však musíme správně skladovat, aby nám vydržely co nejdéle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak skladovat mouku ve spíži
Mouku ihned po nákupu přemístíme do řádně vymyté a suché uzavíratelné nádoby. Tu potom skladujeme na suchém a temném místě, kde je stálá teplota. Aby se trvanlivost mouky více prodloužila, můžeme ji jednou za čas prosít. Mouka se tak provzdušní a bude mít zajištěn dostatečný přísun kyslíku, který potřebuje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak skladovat mouku v mrazáku
Mouka se dá skladovat v uzavíratelné nádobě i v mrazáku, a to až rok. Před použitím v kuchyni je však nutné nechat mouku ohřát na pokojovou teplotu. Jestliže máme obavy, abychom si domů s moukou nepřinesli i nezvaného hosta, můžeme na pár hodin do mrazáku dát každou nově koupenou mouku. Mráz případné larvy v mouce zahubí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně skladovat mouku už víte, tak si zkuste podle našeho videoreceptu připravit hrnkové knedlíky z mikrovlnky - z polohrubé a hrubé mouky.
Komentáře