Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky se řadí mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Krásně vypadají ozdobené bílkovou polevou, chutnají ale i holé. Jak je skladovat, aby do Vánoc krásně změkly a měly tu nejlepší chuť, vám poradíme v našem článku.

Voňavé perníčky se pečou jako jedno z prvního cukroví již koncem listopadu. Zdobit je můžete hned po vychladnutí, ale i týden před Štědrým dnem. Jisté však je, že pokud perníčky připravujete z klasického těsta, musí se do Vánoc nechat odležet.

V čem perníčky skladovat

Nejideálnější je skladovat perníčky v papírové krabici vyložené papírovým ubrouskem, případně přímo ve speciálních cukrářských krabicích. Na rozdíl od ostatních druhů cukroví je není vhodné skladovat v plechových uzavíratelných nádobách, protože aby perníčky změkly, musí k nim proudit vzduch a potřebná vlhkost.

Kde perníčky skladovat

Krabici s perníčky umístěte do chladné místnosti, do spíže či na chodbu, ne však do lednice. Dávejte pozor, vedle čeho krabici položíte, protože perníčky mají tendenci do sebe natáhnout pachy z okolí. Ani skladování na balkoně není zrovna vhodné, vzhledem k teplotním výkyvům, které cukroví nesvědčí.

Jak urychlit měknutí perníčků

Klasickou babskou radou je vložit k perníčkům do krabice rozkrojené jablko či krajíc chleba. Cukroví z nich totiž natáhne vlhkost a bude tak dříve měkké. Jablíčko nebo chléb však pravidelně kontrolujte - aby nezačali hnít a plesnivět, preventivně je čas od času měňte.

Krásně měkké perníčky

Nemáte rádi nekonečné čekání na okamžik, kdy změknou, nebo víte, že perníčky nebudete stíhat upéct včas? Uložte si následující videorecept a vraťte se k němu v předvánočním čase. Poměr ingrediencí je nastaven tak, aby byly perníčky krásně měkké hned po upečení, a vy jste tak nemuseli dlouhé dny čekat, až se budete moci do tohoto voňavého cukroví zakousnout. Takto připravené perníčky skladujte v plechových dózách.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář