Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak skladovat jádra vlašských ořechů? Vyberte si nejlepší metodu pro vaši situaci
Zdroj: Toprecepty

Vlašské ořechy jsou báječným produktem našich zahrad, který bychom neměli nechat přijít vniveč. Pokud máte možnost si je nasbírat a nasušit, dejte si na tom záležet, aby si ořechy zachovaly dobrou kvalitu. Důležité je také správné uskladnění po vyloupání.

Vlašské ořechy ve skořápkách jsou samy o sobě při dobrém uložení trvanlivou konzervou. Podstatné je, aby byly na suchém, chladném a vzdušném místě. Pokud nesplníme jedinou z těchto podmínek, většinou to s nimi nedopadne dobře. Ořechy stačí vylupovat až před použitím, ale pokud nemáme na jejich skladování vhodné podmínky nebo se jedná o ořechy s tenkými skořápkami, raději je vyloupeme co nejdříve a pak uložíme jiným způsobem.

Jak skladovat jádra vlašských ořechů

Nabízí se několik jednoduchých možností, jak se o hodnotnou úrodu postarat. Samozřejmostí je, že konzumujeme a skladujeme pouze kvalitní a zdravé ořechy. Nesmí být žluklé nebo napadené houbovými chorobami.

  1. Jádra můžete po vyloupání krátkodobě skladovat ve sklenicích se šroubovacím uzávěrem. Několik týdnů vám sice vydrží, ale nepříjemní škůdci nebo plísně mohou s pracně vyloupanými ořechy rychle zatočit.
  2. Oblíbenou metodou skladování ořechů je zavařování. Zavařené ořechy vydrží i více let a chutnají jako čerstvé.
  3. Osvědčilo se také mražení ořechů. Před uložením je dobře usušte. Sáčky nebo krabičky si označte datem uložení
Ořechová jádra snadno zavaříte podle následujícího videoreceptu. Jádra se zavařují nasucho, postup je trochu jiný než u klasického kompotu. Řádně usušit musíme před zavařováním nejen zavařovací sklenice, ale také jádra, která do nich vkládáme. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky