Bramboráky smažené na pánvi: Máme pro vás 5 tipů, aby chutnaly báječně
Když se venku ochlazuje, nastává čas těch nejlepších bramboráků - z nových brambor v létě a ze starých na jaře to totiž není ani zdaleka to pravé. Tyto bramborové placky patří k podzimu, příjemně zasytí, a pokud je podáváme hned po usmažení, tak i zahřejí.
Základem těsta na bramboráky jsou samozřejmě nastrouhané brambory, ty stačí doplnit trochou mouky (obvykle hladké pšeničné) a vajíčkem. O správnou chuť se postarají třený česnek, majoránka a sůl. Recept na bramboráky ještě můžeme vylepšit např. z brambor po nastrouhání slít přebytečnou tekutinu a doplnit je trochou horkého mléka, aby si zachovaly pěknou barvu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nejlépe usmažit bramboráky
- Pánev s tukem (olej, sádlo) nejprve dobře rozehřejeme. Nikdy nedáváme těsto na nerozehřátý tuk.
- Po chvilce teplotu plotýnky ztlumíme a bramboráky dosmažíme pozvolna, aby byly dobře propečené. Pokud necháme nejvyšší teplotu zapnutou po celou dobu smažení, povrch bramboráků bude sice rychle tmavnout, ale uvnitř mohou zůstat syrové.
- Poté co první strana zezlátne a povrch zpevní, můžeme bramborák otočit a dosmažit na druhé straně.
- Hotový bramborák položíme na ubrousek, zbavíme ho tím přebytečného tuku.
- Bramboráky jsou nejlepší ještě čerstvé, proto se do nich pustíme co nejdříve po usmažení.
Komentáře (5)