Jak smažit karbanátky. Máme 3 možnosti. Které dáte přednost?
Také milujete karbanátky? Chutnají teplé i studené, dají se připravovat z různých surovin na celou řadu způsobů. Jsou sice pracnější, ale když jich připravíme více, část hned zmrazíme na příště. Zdlouhavé smažení si můžeme trochu usnadnit.
Karbanátky patří mezi jídla, která rádi připravujeme i pro větší množství strávníků. Dají se snadno usmažit dopředu a všichni si na nich rádi pochutnají. Několik karbanátků je na pánvi hotových během chvilky, pokud jich ale připravujeme větší množství, jde to pomalu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak smažit karbanátky
Suroviny na karbanátky dobře promícháme a navlhčenýma rukama tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
- Karbanátky obvykle smažíme na pánvi. Při smažení potřebují dostatek prostoru. Než je na pánev dáme, musí být tuk dobře rozpálený. Po chvíli, když spodní strana karbanátků zpevní, otočíme je a dopečeme na druhé straně. Karbanátky jsou poměrně mastné, proto je po usmažení dáváme na ubrousek, aby z nich odsál přebytečný tuk.
- Karbanátky můžeme péct v troubě. Nejedná se sice o klasické smažení, ale postup smažení nahradí. Karbanátky budou méně "mastné". Stačí je narovnat na plech vyložený pečicím papírem, v průběhu pečení jednou otočit a krátce před dopečením ještě potřít olejem. Hotové karbanátky jsou sušší, nesmíme je nechat v troubě příliš dlouho.
- Další způsob spojuje obě možnosti dohromady. Nejprve karbanátky krátce pečeme v troubě, ale když zpevní a začnou se lehce vybarvovat, dosmažíme je na pánvi. Může se zdát, že je tento způsob komplikovaný, ale smažení jde velmi rychle. Ke smažení na pánvi už stačí jen krátká doba.
Když karbanátků usmažíme více, část jich můžeme narovnat do plastové krabičky a uložit do mrazničky. Určitě je oceníme ve dnech, kdy pospícháme a potřebujeme něco rychlého k obědu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře