Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak usmažit vinnou klobásu, aby se povedla na jedničku
Zdroj: Freepic.com

Vinná klobása se vyrábí z jemně namletého vepřového, někdy i telecího masa. Dále se do ní přidávají rohlíky namočené v mléce, bílé víno, muškátový květ a citrónová kůra. Tato směs je plněna do skopového střívka.

Vinná klobása se nejčastěji stáčí do spirály a zpevňuje špejlí. Je považována za tradiční vánoční pokrm a to zejména proto, že díky stočenému tvaru odkazuje na slunce a tím na slunovrat. Může se ale jen pokrájet na kousky. Ať tak či onak, je potřeba ji tepelně upravit

Jak smažit vinnou klobásu

Vinná klobása nemá dlouhou trvanlivost, proto je potřeba ji spotřebovat do 2 dnů, případně je možné ji i zamrazit. My ji ale budeme smažit.

  • Nejprve stočíme klobásu do spirál a zpevníme špejlí. Neutahujte závity příliš, při smažení by střívko mohlo popraskat.
  • Vinnou klobásu můžeme obalit klasicky v trojobalu, ale můžeme ji také smažit tak, jak je.
  • Na pánvi rozpustíme sádlo nebo olej a počkáme než se zahřeje.
  • Vložíme klobásku, ubereme na intenzitě a smažíme na mírném ohni dozlatova z obou stran.
  • Pokud bychom opékali příliš zprudka, střívko by popraskalo, bylo připálené a klobása zevnitř by zůstala syrová.

Jestli nechcete vinnou klobásu jen jednoduše osmažit, může vám být inspirací náš videorecept na "tak trochu jinou klobásu".

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky