Jak usmažit vinnou klobásu, aby se povedla na jedničku
Vinná klobása se vyrábí z jemně namletého vepřového, někdy i telecího masa. Dále se do ní přidávají rohlíky namočené v mléce, bílé víno, muškátový květ a citrónová kůra. Tato směs je plněna do skopového střívka.
Vinná klobása se nejčastěji stáčí do spirály a zpevňuje špejlí. Je považována za tradiční vánoční pokrm a to zejména proto, že díky stočenému tvaru odkazuje na slunce a tím na slunovrat. Může se ale jen pokrájet na kousky. Ať tak či onak, je potřeba ji tepelně upravit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak smažit vinnou klobásu
Vinná klobása nemá dlouhou trvanlivost, proto je potřeba ji spotřebovat do 2 dnů, případně je možné ji i zamrazit. My ji ale budeme smažit.
- Nejprve stočíme klobásu do spirál a zpevníme špejlí. Neutahujte závity příliš, při smažení by střívko mohlo popraskat.
- Vinnou klobásu můžeme obalit klasicky v trojobalu, ale můžeme ji také smažit tak, jak je.
- Na pánvi rozpustíme sádlo nebo olej a počkáme než se zahřeje.
- Vložíme klobásku, ubereme na intenzitě a smažíme na mírném ohni dozlatova z obou stran.
- Pokud bychom opékali příliš zprudka, střívko by popraskalo, bylo připálené a klobása zevnitř by zůstala syrová.
Jestli nechcete vinnou klobásu jen jednoduše osmažit, může vám být inspirací náš videorecept na "tak trochu jinou klobásu".
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Komentáře