Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak smíchat tvaroh s máslem: Odpovídáme začátečníkům
Zdroj: Pixabay, congerdesign

Tvarohové pomazánky, náplně nebo krémy máme v oblibě pro lehce nakyslou chuť tvarohu, která jim dodává pikantní chuťovou složku. Míchání tvarohu s máslem může začátečníky potrápit a v tvarohu snadno zůstanou hrudky másla. Poradíme, jak tomu předejít.

Pokud do nich přidáváme máslo, mohlo by se stát, že se nám výsledný produkt srazí. Tomu můžeme předejít. Nejdůležitější je vyjmout máslo i tvaroh, případně ostatní suroviny včas z chladna, aby měly stejnou (pokojovou) teplotu. Se změklým máslem se také mnohem lépe pracuje.

Jak smíchat tvaroh s máslem

Postup je snadný.

  • Do jednoduché pomazánky nebo náplně stačí změklé máslo rozmělnit vidličkou a vařečkou pak zapracovat do tvarohu.
  • Do jemných pomazánek a náplní tvaroh s máslem utřeme hnětacími metlami nebo vařečkou v misce. 
  • V případě krému musíme být mnohem opatrnější, aby se nesrazil. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do hladkého krému a po částech zašleháme tvaroh. Opatrně zašleháme i ochucení (kakao, rum, ořechy apod.).
Začátečníkům pomůže videorecept na nejznámější krém s tvarohem - oblíbené Míša řezy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky