Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máte rádi čokoládu? Chcete zakončit váš sladký dezert či moučník báječnou čokoládovou polevou? Čokoláda dokáže vaši sladkou pochoutku dovést k dokonalosti. Poradíme vám, jak snadno ji rozpustíte ve vodní lázni.

Každý z nás občas rád zahřeší, nebo si zpříjemní svou chvilku u kávy tabulkou voňavé čokolády. Tato sladká pochutina se vyrábí pražením kakaových bobů, které se následně rozemelou a vytvoří základ pro výrobu oblíbené laskominy. Kvalitní čokoláda, která obsahuje 70 % kakaových bobů, dokáže nejen zlepšit náladu, ale také prospívá naší paměti, a to díky obsahu flavonoidů.  Nejeden dezert nebo moučník se neobejde bez sladké a krásně lesklé polevy z čokolády

Kalendář Celý kalendář

Jak rozpustit čokoládu? 

Je to velmi snadné, stačí pouze dodržet pár základních rad, podle kterých to zvládne hravě i začátečník

  1. Na plotýnku dejte ohřívat hrnec s vodou.
  2. Nad hrnec s horkou vodou položte misku, která se nesmí dotýkat dna.
  3. Do takto připravené misky vložte nalámanou čokoládu
  4. Čokoládu míchejte, aby se rozehřála rovnoměrně.
  5. Voda ve spodním hrnci by neměla být příliš horká, aby se čokoláda nezačala odspodu připalovat
  6. Do rozpouštějící čokolády se nesmí dostat ani kapka vody, protože by čokoládu znehodnotila.
  7. Při rozehřívání je potřeba opatrnost, protože čokoláda je velmi horká. Použijte raději chňapky na ruce.
  8. Nádobu s rozehřátou čokoládou opatrně přemístěte na připravenou utěrku.

Čokoládu máte krásně rozpuštěnou a co teď s ní? Vychutnáte si ji s oblíbenými marshmallows, použijete ji jako skvělou polevu na dezert nebo si do ní namočíte oblíbené ovoce

Do komentáře pod článek nám dejte vědět, jak jste si rozpuštěnou čokoládu vychutnali. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky