Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak snadno a rychle nastrouhat brambory na plátky. Vychutnáte si je zapečené i jako smažené brambůrky
Zdroj: Pixabay, polatdover

Brambory jsou jednou z nejběžnějších příloh, zpracovat je totiž lze na milion a jeden způsobů. Pokud je potřebujete mít připravené na stejně silné plátky, zapomeňte na nůž. Máme pro vás tipy, jak je na plátky nastrouhat.

Někdy potřebujete, aby byly brambory precizně připravené na stejně široké plátky, jinak by nebyly stejnoměrně usmažené či propečené. Máme pro vás tipy, jak tohoto docílit, aniž byste museli vzít nůž do ruky. Nastrouhejte je a už nikdy vás nebude trápit přebírání domácích brambůrek propečených a syrových.

Jak nastrouhat brambory na plátky

Brambory očistěte a omyjte, poté je nechte okapat. V případě potřeby je můžete i oloupat. Aby byly bramborové plátky jeden jako druhý, použijte nejlépe kráječ zeleniny, známý také jako mandolína. Použít můžete i klasické struhadlo, při jeho použití ale dávejte velký pozor na špičky prstů. K tomuto zpracování doporučujeme brambory střední velikosti, dobře se drží a při strouhání bude menší riziko, že se strouhnete.

Takto nastrouhané brambory jsou skvělé k využití na přípravu domácích chipsů, ale také gratinovaných či francouzských brambor. Ve videu níže se můžete inspirovat receptem na turecké jogurtové brambory, které můžete podávat samostatně nebo je použít jako skvělou přílohu. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky