Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíčky nebo jednohubky připravujeme především na slavnostní události a k posezení s přáteli. Snadno je připravíme z nakrájeného pečiva, které doplníme lahodnou pomazánkou, uzeninou či sýry.

Jednohubky známe jako skvělou pochoutku, kterou připravujeme na rychlé pohoštění pro rodinu. Abychom docílili vzhledově krásných jednohubek, podstatou je stavět suroviny do výškyuzeniny vlnit či stáčet do lákavých ruliček nebo růžiček.

Jak zdobit jednohubky

Na jednohubky se báječně hodí rohlíky nebo také bagetky, které krájíme šikmým řezem, získáme tím větší plochu pro zdobení. Podle naší chuti zvolíme chutnou pomazánku, klasické máslo nebo krémové žervé. Ke zdobení vybíráme tyto suroviny:

  1. Uzeniny: Na jednohubky můžeme skládat růžičky ze suchého salámu nebo šunkové kornoutky. Šunku můžeme i jednoduše navlnit a uložit na pečivo.
  2. Sýry: Plátky sýru můžeme také navlnit stejným způsobem jako šunku. Jednohubky snadno dozdobíme i většími kostičkami vyzrálých typů sýrů.
  3. Zelenina: Svěží barvu dodá jednohubkám čerstvá zelenina, efektně na nich působí lístek rukoly, nakrájená okurka, najemno krájená paprika, kolečko olivy i tenký plátek rajčete.
  4. Bylinky: Nezapomínejte na snítku pažitky, lístek bazalky, kadeřavou petrželku, řeřichu nebo naklíčená semínka rukoly či mungo fazole.
  5. Pomazánky: Skvěle dozdobit jednohubky dokážeme pomocí zdobicího pytlíku, do kterého lze dát oblíbenou pomazánku, tavený sýr či majonézu.

V tomto videoreceptu najdete tip, jak připravit lahodnou pomazánku se sýrem. Po namazání na pečivo ji stačí dozdobit sladkou mandarinkou a půlkou vlašského oříšku.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky