Jak oloupat a nakrájet kiwi v jednom snadném kroku? Podělíme se s vámi o jednoduchý tip
Věděli jste, že kiwi roste na liánách v Číně? Má v kuchyni bohaté využití a má velké množství tělu prospěšných látek. I přesto po něm často nesáhneme, neboť zbavit se chlupaté slupky je oříšek. Naučíme vás, jak oloupat a nakrájet kiwi v jednom snadném kroku.
Kiwi jako dobře známé ovoce
Kiwi je bobule, která uvnitř skrývá zelenou dužinu. Je výborná do moučníků, džusů i marmelád, ale často se konzumuje i syrová. Jediné kiwi pokryje dávku vitaminu C na celý den. Obsahuje i potřebnou vlákninu, bílkoviny, přirozené cukry a železo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se snadno dostat k dužině?
Sladká dužina je obklopena hnědou chlupatou slupkou, kterou jsme zvyklí loupat, i když je jedlá. Loupání nožem nás připraví o kousky zdravé dužiny a preparace lžičkou nás stojí mnoho tekutin i nervy. Připravte si nůž a ruční šlehač, jdeme na to:
- Kiwi rozpůlíme nožem.
- Z ručního šlehače vytáhneme metličku.
- Metličku zaboříme do půlky kiwi a zatočíme s ní.
- Ze slupky vypadne dužina krásně pokrájená na drobné kousky.
Ovocný salát pro děti i dospělé
Pokud jste milovníci ovoce, můžeme doporučit salát podle video-receptu z kousků, které máte rádi. Hodí se pro děti jako zdravá svačinka, i pro dospělé, když je honí mlsná. Jistě rozproudí nejednu party, pokud přidáte i trochu alkoholu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Snídaně, svačinky a dezerty, které mohou i ti nejmenší. Představujeme recepty sice sladké, ale bez cukru
Oblíbené domácí recepty z kiwi. Můžete si připravit smoothie, poháry, zmrzliny, řezy, rolády i marmelády
Komentáře