Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak oloupat špekáčky? Máme dva tipy, jak dostat střívko co nejrychleji dolů
Zdroj: Toprecepty

Špekáček je tradiční česká uzenina, kterou milujeme od dětství, především opečenou na ohni během letního táboráku. Avšak ze špekáčků dokážeme vykouzlit spoustu lahodných pokrmů - jedním z nich jsou i utopenci.

Tento národní poklad chutná fantasticky zapečený s pivem, v pokrmech se zelím či naložený v nálevu. Nejznámějším jídlem se tak stali utopenci a při jejich přípravě je potřeba špekáčky oloupat, díky čemuž se lák do uzeniny více vsákne.

Jak oloupat špekáčky

Špekáčky se staly oblíbenou hospodskou pochoutkou, které se nejčastěji připravují jako tradiční utopenci s cibulíTyto rady vám pomohou k jejich snadnému oloupání:

  • Připravte si vlhkou utěrku, do které na 15 minut špekáčky zabalíte, střívko by tak mělo jít snáze dolů.
  • Dalším trikem je vložení špekáčků do horké vody, ve které je ponecháte chvíli namočené. Střívko povolí a půjde snadno oloupat.

Špekáčky se staly symbolem letních prázdninových večerů při ohni. Naprostá chuťová dokonalost je, pokud špekáčky přeudíte v domácí udírně - budete mile překvapeni, jak lahodně chutnají a jak skvělou získají barvu.

Přejeme dobrou chuť.

Další tipy a triky