Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obložený chlebíček je typickou specialitou českého národa a nechybí na žádné oslavě či posezení s přáteli. Chlebíček můžeme nazdobit naprosto čímkoli a v tom je ta krása, že si ho připravujeme podle svých představ. Poradíme, jak zdobit chlebíčky.

Základem každého výtečného chlebíčku je dobře upečená veka, kterou snadno připravíme i v pohodlí domova. Další podstatnou částí je správný výběr toho, čím chlebíček namažeme - buď tradičně bramborovým salátem nebo oblíbenou pomazánkou.

Jak ozdobit chlebíčky

Abychom měli vzhledově dokonalé chlebíčky jako profíci, je důležité řídit se základním pravidlem, a to skládat suroviny vždy do výšky, nikoli pouze pokládat jednoduché plátky na sebe. Chlebíčky nejčastěji zdobíme:

  • Uzeninou: Nejoblíbenější je šunka nebo trvanlivý suchý salám. Kolečko šunky stačí snadno navlnit a uložit na chlebíček. Ze suchého salámu naopak vzniknou efektní růžičky.
  • Sýry: I s plátkem sýru typu eidam či gouda dokážeme vytvořit vějířky, které vypadají na chlebíčku velmi slušivě. 
  • Zelenina: Jestli něco nesmí chybět na chlebíčku, tak jednoznačně kyselá okurka, kterou nakrájíme do malého vějířku. Použít můžeme také syrový okurek, nakrájený na tenká kolečka. Pestrým doplňkem se mohou stát i rozpůlená cherry rajčátka, papriky a sterilovaná kapie.
  • Cukrářský sáček: Pomocí cukrářského sáčku vytvoříme dokonalé menší růžičky, využijeme do nich např. tavený sýr nebo majonézu.
  • Vejce: Vajíčka by rozhodně neměla chybět na chlebíčku. Nejčastěji je krájíme pomocí kráječe na kolečka.
  • Bylinky: Při přípravě pohoštění je třeba dbát na dokonalou pestrost, proto volíme také zelenou část k dozdobení.
Pojďte si připravit retro chlebíčky s pomocí tohoto videoreceptu, který vás provede krok za krokem postupem. Jak zdobíte chlebíčky vy? Napište nám své tipy do komentáře.
Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky