Jak snadno rozlousknout rukou ořechy papírky? Zvládne to i žena nebo dívka, pokud zná ten správný trik
Vlašské ořechy jsou ceněné a velmi hodnotné, do jídelníčku bychom je měli zařazovat co nejčastěji, pokud u nás nevyvolávají alergické reakce. Od jejich konzumování nás ale někdy odradí pracnost vylupování. I to ale jde zvládnout snadněji.
Některé vlašské ořechy jsou pevné a na jejich louskání potřebujeme vyvinout větší sílu, jinak je to ale s ořechy, které mají skořápku jemnou a snadno se rozlousknou i rukou. Chce to ale znát tu správnou techniku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak snadno louskat ořechy papírky
Možná jsme takový ořech vzali do ruky a zmáčkli, načež jsme zjistili, že to zase tak snadné není. Jenže může být a poradí si s nimi i žena nebo dívka.
- Jednoduchý trik zvládneme, když do ruky vezmeme dva ořechy naráz a stlačíme je k sobě. Jeden z nich rychle praskne a můžeme ho vyloupat.
- Další možností je přitlačit ořech k prkýnku, tímto způsobem také velmi rychle povolí.
- Jde totiž o to, abychom měli něco pevného, k čemu ořech přitlačíme, rozlousknutí pak bude záležitostí chvilky.
- Ideální není louskání o stůl, protože bychom mohli pěkný povrch stolu snadno poškrábat.
- Zajímavostí u některých odrůd těchto křehkých ořechů je, že při louskání zůstávají půlky skořápek často celé a dají se ještě použít na různá tvoření a k vytváření dekorací.
- Pro tyto ořechy zároveň platí, že bychom je měli spotřebovat nejdříve, jejich skladovatelnost není tak dobrá, jako u ořechů s pevnými skořápkami.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Jak zpracovat vlašské ořechy. Jsou skvělým zdrojem vitamínů a podporují funkci mozku
Komentáře