Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máte rádi rohlíky a jejich tvarování a pečení se vám stále nedaří? Říká se, že cvičení dělá mistra. A možná vám to s naším návodem půjde lépe

Jak jednoduše vytvarovat domácí rohlíky

Nejdříve je samozřejmě nutné z recepturních surovin uhníst těsto, které zakryjete proti osychání a necháte vykynout. Vykynuté těsto na lehce pomoučeném stole propracujete a můžete tvarovat. Chcete-li, řiďte se fotonávodem:

  1. Vykynuté těsto znovu na vále propracujete a hned ho rozdělíte na 12 stejných dílů (jde o těsto z cca půl kila mouky, z menšího množství těsta připravíte dílků méně).
  2. Ze všech 12 kousků těsta vytvarujete bulku a necháte je na stole zakryté utěrkou odpočinout.
  3. Po 5-7 minutách odpočinku každý bochánek rozválíte do malého trojúhelníku (výborně to jde malým, jednoručním válečkem).
  4. Trojúhelník pak svinete do pevného rohlíku.

 

 
 
 
 

Rohlíky pečeme při vysoké teplotě

Všechny rohlíky nebo rohlíčky uložíte kynout na plech s pečicím papírem, pak je potřete rozšlehaným vejcem a upečte. Rohlíky (hlavně ty slané, přílohové) patří k pečivu malých tvarů, to se peče při vysoké teplotě (tzn. 210-230 °C) a poměrně krátkou dobu (cca 7-12 minut, řiďte se vlastní troubou a barvou rohlíků). Pokud byste je pekli při teplotě nižší, trvalo by jim dlouho, než by se upekly - ale zároveň i vysušily. Takové rohlíky nejsou moc dobré a velice rychle tvrdnou.

Máte-li chuť na rohlíky plněné (na slano nebo i na sladko) můžete je vytvarovat jednodušším způsobem, z trojúhelníkových výsečí těsta.

Ať si vyberete kterýkoliv recept na domácí rohlíky, určitě se Vám povedou a rodině budou chutnat!

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky