Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí klobásy jsou často rodinnou chloubou předávanou z generace na generaci. Tato pochoutka navíc získává díky kouři z udírny lahodnou vůni i chuť. Poradíme vám, jak uchovat hotové klobásy i na zimní období.

Šťavnaté a voňavé klobásy chutnají skvěle pouze ohřáté s pečivem a hořčicí, avšak připravit s nimi můžeme i jednoduché pokrmy. Neměli bychom ovšem zapomínat na to, že mají po vyuzení omezenou trvanlivost a je třeba klobásy uchovat zamrazením či zavařením do sklenic.

Jak zavařit klobásy

Klobásy lze zavařit snadným způsobem pomocí přidání vody, další možností je také zavaření se solným nálevem nebo v rostlinném oleji. Připravte si zavařené domácí klobásy s námi:

  1. Nejprve připravené sklenice i víčka důkladně omyjte teplou vodou a osušte.
  2. Klobásy naplňte na těsno, zhruba po 4 kusech, do sklenic. Přidejte do každé sklenice 2–3 lžíce vody a pevně uzavřete víčkem.
  3. Nyní vložte sklenice do zavařovacího hrnce a sterilujte 45 minut při teplotě 90 °C.
  4. Druhý den klobásy znovu zavařte po dobu 45 minut při teplotě 90 °C.

Klobásy můžete uplatnit v mnoha pokrmech, ve kterých se rozvine jejich báječná chuť. Víte, kam použít klobásy? Stručný přehled vám poradí několik chutných pokrmů. Můžete si také podle videoreceptu připravit snadnou chuťovku.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky