Jak spařit cibuli a proč? Prodloužíte tím trvanlivost některých pokrmů
Cibule je nedílnou součástí slaných pokrmů, a to jak v teplé kuchyni, tak i v té studené. Někdy je však potřeba ji spařit. Co to obnáší a proč se to dělá? To vše vám vysvětlíme v následujících řádcích.
Cibuli máme rádi pro její lehce štiplavou chuť i příjemnou strukturu. Pochutnáme si na ní téměř ve všech slaných pokrmech - přidává se k masu, do zeleninových směsí, do slaných náplní, ale také do bramborových a jiných salátů či pomazánek.
Mohlo by vás zajímat
Jak spařit cibuli a proč
Cibuli spaříte zcela jednoduše - nakrájenou cibuli vložíte do cedníku a prolijete ji vroucí vodou. Tím se částečně odplaví její štiplavost (bohužel spolu s vitamíny), na druhou stranu spařená cibule nepouští tolik šťávy jako cibule čerstvá. Právě tato šťáva je důvodem, proč pokrmy se syrovou cibulí rychle kvasí. Spařením tomuto předejdete a budete si moci pochutnávat na jídlech ze studené kuchyně o několik dnů déle. Než ji však přidáte do pokrmu, nejprve z ní vymačkejte přebytečnou vodu.
Věděli jste o této vychytávce, nebo je to pro vás novinka? Napište nám do komentářů a připravte si s námi vánoční bramborový salát. Jeho přípravou vás krok za krokem provede názorný videorecept z naší dílny.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře