Jak spařit rebarboru a snížit v ní obsah nežádoucích kyselin? Videonávod ukáže dva postupy
Jste milovníci zajímavých chutí a rádi je kombinujete, zkoušíte a spojujete? Pak určitě vyzkoušejte zajímavou a přitom velmi neobvyklou chuť rebarbory, která se skvěle hodí např. do koláčů, dortů nebo džemů. Má příjemnou lehce nakyslou chuť, které nebudete moci jen tak odolat.
Nakyslá chuť je způsobená přítomností kyseliny citrónové a jablečné. Rebarbora obsahuje také kyselinu šťavelovou, která má nežádoucí účinky pro lidský organismus, jak uvádí ve svém článku NZIP. Proto je vhodné ji před samotnou konzumací tepelně upravit blanšírováním. Z rebarbory se konzumují a připravují mohutné řapíky. Ukážeme vám dva jednoduché způsoby, jak správně spařit rebarboru a zbavit ji přílišného množství nežádoucí kyseliny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak spařit rebarboru
Naučíme vás dva jednoduché postupy:
První způsob:
- Rebarboru nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci svařte vodu a vložte do ní rebarboru.
- Blanšírujte asi 1–2 minuty.
- Poté zchlaďte v ledové vodě a následně sceďte.
Druhý způsob:
- V hrnci svařte vodu a vložte rebarboru.
- Odstavte a nechte 2–3 minuty stát.
- Poté sceďte a ochlaďte v ledové vodě a opět sceďte.
Rebarbora nám nabízí různé možnosti využití v kuchyni a je jen na vás, jak ji máte nejraději. Můžete si z ní připravit skvělý svěží koláč či lahodný kompot, nebo si její chuť uchovat v džemu.
Do komentáře pod článek se s námi podělte o vaše zkušenosti, jak využíváte rebarboru v kuchyni. Za vaše tipy a rady budeme rádi.
Komentáře