Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

5 tipů pro správné mrazení masa: Při dobré péči si zachová kvalitu
Zdroj: Freepik

Chyb, kterých se můžeme dopustit při mražení masa, je dost na to, aby nám konzumace takového jídla přivodila závažný zdravotní problém. Koupené maso musíme ihned připravit pro zamrazení a dodržet přitom všechna důležitá pravidla.

Abychom zabránili rozkladu masa, musíme ho rychle zpracovat. Pokud jsme koupili masa více, než brzy spotřebujeme, můžeme ho rychle zamrazit a použít později. Jak správně zmrazit maso, aby bylo po rozmrazení jako čerstvé?

Jak správně připravit maso do mrazáku

Maso můžeme koupit nebo ho dostat darem. Vždy se zajímejte o to, jestli je čerstvé:

  1. Maso převážíme z obchodu v termo tašce a doma ho hned zpracujeme.
  2. Nikdy nemrazíme chlazené maso - je baleno v ochranné atmosféře, která brání množení bakterií a takové maso musíme okamžitě spotřebovat.
  3. Nenecháváme maso v lednici ležet několik dní - při delší tepelné úpravě je možné ho konzumovat (naložené na grilování), ale mrazit bychom ho už neměli.
  4. Očištěné, odblaněné a tuku zbavené maso naporcujeme a zabalíme do sáčku, z kterého vytlačíme vzduch. Ideální je vakuování.
  5. Každé balení masa opatřete etiketou s údaji o jaké maso se jedná, kdy bylo zmrazeno a do kdy ho musíte spotřebovat.

Rozmrazené maso nikdy znovu nezmrazujte. Po vyndání z mrazničky se v mase rozběhne hnilobný proces, který opětovným zmrazením masa jen pozastavíme. Maso je lépe před mrazením naporcovat - plátky nebo kousky zmrznou rychleji než dvoukilový kus masa.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky