Jak správně krájet chleba? Poradíme, jakým nožem vám to půjde jako po másle
V dnešní době není problém koupit chleba kdekoli v obchodě, ale není nad vlastní a dokonale křupavý bochník. Pečení chleba doma je velkým trendem a stačí vám k tomu pouze několik základních surovin. Poradíme, jak nakrájet čerstvý chléb.
Pokud začínáte s pečením chleba, zvolte si pro začátek jednodušší recept a tradiční kváskový prozatím nechte na profesionálech. Na jednoduchý chléb vám postačí pouze hladká mouka, droždí, voda, trochu cukru a koření k ochucení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet chleba
Nakrájet chleba zní jako banalita, přesto mnoho z nás neví, jak postupovat správně při krájení této dobroty. Poradíme, jak na to:
- Chleba bychom měli vždy krájet teprve až vychladne. Teplý upečený chleba je sice velmi lákavý, ale neprospívá našemu zažívání a také se hůře krájí. Kůrka je křupavá, ale střed chleba se nám bude lepit na nůž.
- Zásadní věc je používat vždy ostrý nůž s dostatečnou délkou a především se zoubky (jako pilka).
- Aby se chleba netrhal a nemačkal, položíme si ho ke krájení plochou stranou dolů, nebo jej krájíme na boku.
Pečení domácího chleba není nic složitého, u spousty receptů se ingredience pouze smíchají dohromady a v teple nechají vykynout. Máme pro vás jeden velmi jednoduchý videorecept, který vás pečením provede krok za krokem. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak předejít tomu, aby chléb byl po upečení uvnitř vlhký? Stačí dodržet několik rad
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
7 receptů na domácí chléb: Upečte si čerstvou křupavou dobrotu, na kterou se vám budou sbíhat sliny
Komentáře