Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jestli některá vůně patří k jaru a létu, tak je to rozhodně vůně špekáčku opečeného na ohni. Praskající táborákový oheň se špekáčkem patří do vzpomínek mnoha z nás. Poradíme, jak tuto pochoutku správně připravit.

Špekáček se správně opéká v teple horkého vzduchu. Jedině tak bude výsledkem skvěle propečená a opečená pochoutka. Pokud bychom špekáček opékali jen v žhavých plamenech a kouři, byl by zvenčí černý a uvnitř nedopečený.

Jak správně nařezat špekáček

Poradíme, jaké jsou nejoblíbenější styly nařezání:

  1. Klasické nařezání: Tento styl je nejvíce oblíbený, oba konce nařízneme do kříže a po upečení si vychutnáváme jejich křupavost.
  2. Nařezání na "ježka": Nařezání se podobá tvaru šachovnice. Uděláme rovné podélné řezy a poté řezy zopakujeme kolem špekáčku.
  3. Kombinace klasického řezu a ježka: Díky těmto řezům bude špekáček dokonale propečený. Dáváme ovšem pozor na přílišné nařezání konců, nezbylo by pak místo na "ježka".

Nezapomínejte vždy na správný výběr špekáčků s vyváženým poměrem masa a tuku. Oceníte jistě také, když budou dokonale ochucené kořením. Pak si určitě skvěle pochutnáte.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli