Jak správně obalit vanilkové rohlíčky? Oblíbené cukroví voní oříšky a vanilkou
Vanilkové rohlíčky jsou přesně tím cukrovím, které dokáže svou vůní vdechnout domovu vánoční atmosféru. Těsto na rohlíčky obsahuje pěknou dávku mletých oříšků, nejčastěji lískových nebo vlašských a také trochu vanilkového cukru. Kouzelná vůně rohlíčků je umocněná ještě jejich správným obalením v cukrové směsi.
Nejprve si vyberte to správné těsto na vanilkové rohlíčky, které rychle vypracujete, a hned se můžete pustit do modelování. Pokud vám tato činnost připadá zdlouhavá, podívejte se do našeho videonávodu a naučte se podle něj rychle a pěkně tvarovat rohlíčky. Když si k tomu pustíte pěkný film, tak si tvoření příjemně užijete.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak obalit vanilkové rohlíčky
Z osvědčeného těsta na vanilkové rohlíčky (třeba podle receptu z úvodního videa) vytvarujte rohlíčky a upečte je v předehřáté troubě na plechu, který jste vyložili pečicím papírem nebo teflonovou fólií.
- Pečení je velmi rychlé, při teplotě 180 °C rohlíčkům bude stačit 7–10 minut.
- Hned po upečení ještě horké rohlíčky obalte ve směsi práškového a vanilkového cukru - cukr dejte do misky a horké rohlíčky v něm opatrně několikrát otočte. Dejte přitom pozor, aby se rohlíčky nepolámaly.
- Pokud byste chtěli obalit rohlíčky v cukru až po vychladnutí, již by na nich dobře nedržel.
- Po vychladnutí rohlíčky narovnejte do plastové nebo plechové krabičky a uložte je do chladna.
Hotové rohlíčky jsou trvanlivé a nejlépe chutnají po uležení. Podívejte se, jak skladovat cukroví, aby si zachovalo co nejvyšší kvalitu.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
Nejlepší kokosová kolečka se rozplývají na jazyku. Stačí jen několik ingrediencí a nezaměnitelná vůně Vánoc je tady
Komentáře