I trojobal lze dovést k dokonalosti. Naučte se to podle videonávodu
Smažená jídla nejsou zdravá, ale pokud si je dopřáváme v rozumném množství, neublíží. Trojobal, tedy obalení masa, sýru nebo třeba květáku či hub v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance, není žádná věda.
Při obalování do trojobalu je potřeba, aby trojobal dokonale přilnul na povrch masa, sýru či jiné suroviny určené k obalení. Potřebovat budeme jen tři základní suroviny (hladkou mouku, vejce, strouhanku) a šikovné ruce.
Připravte si čtyři hluboké talíře a můžeme začít.
- V jednom talíři rozkvedláme vejce, do druhého nasypeme hladkou mouku a do třetího strouhanku.
- Obalujeme-li maso, obalíme ho v hladké mouce, potom ve vejcích a nakonec ve strouhance.
- Obalujeme-li sýr, nejprve ho krátce smočíme ve vodě a potom obalujeme v pořadí mouka – vejce – strouhanka – znovu vejce – znovu strouhanka.
- Obalené maso nebo sýr odkládáme do čtvrtého talíře.
- Surovinu v trojobalu smažíme dozlatova z obou stran.
Trojobal má široké použití, nechte se inspirovat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak udělat steak na pánvi? Poradíme, jak správně propéct maso podle přání strávníka
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Komentáře