Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená jídla nejsou zdravá, ale pokud si je dopřáváme v rozumném množství, neublíží. Trojobal, tedy obalení masa, sýru nebo třeba květáku či hub v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance, není žádná věda.

Při obalování do trojobalu je potřeba, aby trojobal dokonale přilnul na povrch masa, sýru či jiné suroviny určené k obalení. Potřebovat budeme jen tři základní suroviny (hladkou mouku, vejce, strouhanku) a šikovné ruce.

Připravte si čtyři hluboké talíře a můžeme začít.

  1. V jednom talíři rozkvedláme vejce, do druhého nasypeme hladkou mouku a do třetího strouhanku.
  2. Obalujeme-li maso, obalíme ho v hladké mouce, potom ve vejcích a nakonec ve strouhance.
  3. Obalujeme-li sýr, nejprve ho krátce smočíme ve vodě a potom obalujeme v pořadí mouka – vejce – strouhanka – znovu vejce – znovu strouhanka.
  4. Obalené maso nebo sýr odkládáme do čtvrtého talíře. 
  5. Surovinu v trojobalu smažíme dozlatova z obou stran.

Trojobal má široké použití, nechte se inspirovat.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli