Jak správně ohřát klobásu? Takto si na ní skvěle pochutnáte, aniž by praskla
Na kvalitní klobásce s krajícem čerstvého chleba, lžící křenu a hořčice si každý smlsne a s chutí si ji čas od času dopřejí i vyznavači zdravého stravování. Klobásu lze konzumovat studenou, nicméně většinou se ohřívají nebo opékají na grilu.
Nejchutnější klobásy obsahují vysoký podíl kvalitního masa (a to i více než 80 %), neobsahují příliš soli ani přidaných látek a jsou vyrobeny podle tradičních receptur. Milovníci klobásek se s přehledem můžou pustit i do domácí výroby této uzeniny, která zaručí, že v klobásách bude jen to nejlepší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně ohřát klobásu v hrnci
Lehce ohřátá nebo grilovaná klobása je daleko chutnější než ta studená. Nepotřebujeme žádné speciální spotřebiče, pouze hrnec. Uzeniny nikdy nevaříme probubláváním, ale pouze pozvolna ohříváme těsně pod bodem varu. A jak na to?
- Klobásy zcela ponoříme do většího hrnce s vlažnou vodou. Nikdy ne do vroucí vody, praskly by.
- Začneme pozvolna zahřívat téměř až k bodu varu a prohříváme přibližně 5–7 minut.
- Jakmile klobásy vyplavou na hladinu, necháme je chvíli nadnášet a poté můžeme servírovat.
Jak ohřát klobásu v páře
Ohřívání v páře je nejšetrnější metodou ohřevu uzenin a navíc je velmi snadné. Klobásy budou daleko chutnější a šťavnatější. Potřebujeme pouze hrnec a pařáček nebo přímo napařovací hrnec.
- Klobásky vložíme do pařáčku. Ten umístíme do většího hrnce s trochou vody.
- Pozvolna zahříváme na střední výkon, aby se klobásy rovnoměrně prohřály.
- Ihned servírujeme a konzumujeme. Nenecháváme klobásy dále v páře, protože by se vysušily.
Komentáře