Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na kvalitní klobásce s krajícem čerstvého chleba, lžící křenu a hořčice si každý smlsne a s chutí si ji čas od času dopřejí i vyznavači zdravého stravování. Klobásu lze konzumovat studenou, nicméně většinou se ohřívají nebo opékají na grilu.

Nejchutnější klobásy obsahují vysoký podíl kvalitního masa (a to i více než 80 %), neobsahují příliš soli ani přidaných látek a jsou vyrobeny podle tradičních receptur. Milovníci klobásek se s přehledem můžou pustit i do domácí výroby této uzeniny, která zaručí, že v klobásách bude jen to nejlepší. 

Jak správně ohřát klobásu v hrnci 

Lehce ohřátá nebo grilovaná klobása je daleko chutnější než ta studená. Nepotřebujeme žádné speciální spotřebiče, pouze hrnec. Uzeniny nikdy nevaříme probubláváním, ale pouze pozvolna ohříváme těsně pod bodem varu. A jak na to?

  1. Klobásy zcela ponoříme do většího hrnce s vlažnou vodou. Nikdy ne do vroucí vody, praskly by. 
  2. Začneme pozvolna zahřívat téměř až k bodu varu a prohříváme přibližně 5–7 minut
  3. Jakmile klobásy vyplavou na hladinu, necháme je chvíli nadnášet a poté můžeme servírovat. 

Jak ohřát klobásu v páře 

Ohřívání v páře je nejšetrnější metodou ohřevu uzenin a navíc je velmi snadné. Klobásy budou daleko chutnější a šťavnatější. Potřebujeme pouze hrnec a pařáček nebo přímo napařovací hrnec. 

  1. Klobásky vložíme do pařáčku. Ten umístíme do většího hrnce s trochou vody. 
  2. Pozvolna zahříváme na střední výkon, aby se klobásy rovnoměrně prohřály. 
  3. Ihned servírujeme a konzumujeme. Nenecháváme klobásy dále v páře, protože by se vysušily. 
A co se zbytkem nesnězené klobásky? Uvařte si například rychlý a lehce pikantní oběd s fazolemi a rajčaty z jedné pánve.
Přejeme vám dobrou chuť. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky