Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky jsou bezpochyby nejoblíbenější českou přílohou, ať už jsou to houskové, karlovarské, plněné sladké či slané. Knedlíky si můžeme připravit doma nebo koupit v obchodě, jak je ale opětovně ohřát, aby měly stejnou chuť?

Knedlíky využíváme k mnoha tradičním pokrmům, ať už k omáčkám či k zelí. Můžeme je také plnit sladkou ovocnou náplní nebo slanou s uzeným a cibulkou. Poradíme, jak je znovu ohřát, aby neztratily svoji kyprost a vláčnou chuť.

Jak ohřívat knedlíky

Častým následkem špatně ohřátého knedlíku může být jeho ztvrdnutí nebo naopak drobení na talíři. Poradíme dvě možnosti, jak knedlíky správně ohřívat:

  1. Ohřívání na páře: Ideální způsob ohřevu je na pařáčku v hrnci. Pokud jej nemáme, poslouží skvěle také cedník či přímo parní elektrický hrnec. Tento ohřev trvá o pár minut déle, ale rozhodně budou knedlíky chutnat báječně.
  2. Ohřívání  v mikrovlnce: Aby knedlík neztvrdnul a chutnal báječně, je třeba při ohřevu v mikrovlnce využít následující trik. Knedlíky vložíme do mikrotenového sáčku a pokropíme trochou vody. Sáček uzavřeme a vložíme do mikrovlnky, poté dáme ohřívat na minutu. Při vytažení je třeba dávat pozor na upuštění páry při otevření sáčku s knedlíky.

Pojďte si připravit kynuté knedlíky plněné ovocnou náplní. Chutnají báječně naplněné marmeládou nebo zavařeninou a posypané strouhaným tvarohem. Ohřívat je můžete také na páře.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky