Jak správně ohřívat knedlíky: Ohřát je můžeme na páře i v mikrovlnce
Knedlíky jsou bezpochyby nejoblíbenější českou přílohou, ať už jsou to houskové, karlovarské, plněné sladké či slané. Knedlíky si můžeme připravit doma nebo koupit v obchodě, jak je ale opětovně ohřát, aby měly stejnou chuť?
Knedlíky využíváme k mnoha tradičním pokrmům, ať už k omáčkám či k zelí. Můžeme je také plnit sladkou ovocnou náplní nebo slanou s uzeným a cibulkou. Poradíme, jak je znovu ohřát, aby neztratily svoji kyprost a vláčnou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřívat knedlíky
Častým následkem špatně ohřátého knedlíku může být jeho ztvrdnutí nebo naopak drobení na talíři. Poradíme dvě možnosti, jak knedlíky správně ohřívat:
- Ohřívání na páře: Ideální způsob ohřevu je na pařáčku v hrnci. Pokud jej nemáme, poslouží skvěle také cedník či přímo parní elektrický hrnec. Tento ohřev trvá o pár minut déle, ale rozhodně budou knedlíky chutnat báječně.
- Ohřívání v mikrovlnce: Aby knedlík neztvrdnul a chutnal báječně, je třeba při ohřevu v mikrovlnce využít následující trik. Knedlíky vložíme do mikrotenového sáčku a pokropíme trochou vody. Sáček uzavřeme a vložíme do mikrovlnky, poté dáme ohřívat na minutu. Při vytažení je třeba dávat pozor na upuštění páry při otevření sáčku s knedlíky.
Pojďte si připravit kynuté knedlíky plněné ovocnou náplní. Chutnají báječně naplněné marmeládou nebo zavařeninou a posypané strouhaným tvarohem. Ohřívat je můžete také na páře.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Zbylé knedlíky snadno ohřejeme, nejlépe to jde nad párou. Začátečníkům poradíme, jak to udělat, aby po ohřátí chutnaly jako čerstvé
20 nejlepších receptů na knedlíky: Vyzkoušejte s námi knedlíky na všechny způsoby
Časté chyby při vaření knedlíků: Které to jsou a jak jim předcházet
Komentáře