Jak správně oloupat avokádo. Videonávod vám předvede snadný a rychlý postup
Avokádo se usídlilo v našem jídelníčku, ani nevíme jak. Je jemné, vláčné, a ačkoli je tučné, považuje se za superpotravinu – obsahuje totiž velké množství vitamínů a minerálů. Jedinou malou nevýhodou je, že mnoho lidí neví, jak avokádo správně oloupat.
Loupání avokáda může skončit opatlanými prsty a linkou, případně i pomačkanou dužinou. Pokud ale budete postupovat podle videonávodu, zvládnete to zcela bez nehod a dužinu využijete beze zbytku.
Jak oloupat avokádo
Připravte si avokádo a ostrý nůž.
- Nejprve odloupněte stopku. Avokádo je zralé, když je pod slupkou žluté nebo žlutozelené. Pokud avokádo ještě zralé není, nejde stopka vůbec vyloupnout. Přezrálé avokádo je zase pod stopkou hnědé, protože už začíná hnít.
- Avokádo nařízněte podélně kolem dokola. Nožem přitom zajeďte až k pecce.
- Uchopte plod do dlaně a druhou rukou otočte vrchní polovinou proti té první.
- Polovinu bez pecky můžete nakrájet přímo ve slupce na čtverečky nebo na plátky, které poté vydlabete lžící.
- Pecku vyloupnete tak, že do ní zaseknete nůž.
Avokádo je skvělé i jen samotné nebo posolené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Komentáře