Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky jsou skvěle variabilní, proto je má rád opravdu každý. Mlsné jazýčky si na nich pochutnají ve slané variantě s čerstvým špenátem a sýrovým přelivem, v té sladké zase v kombinaci se sladkým tvarohem a čerstvým ovocem.

Palačinky lze připravit na nespočet způsobů, nasladko i naslano. Jejich příprava vyžaduje alespoň nějaké zkušenosti. Těsto nesmí být příliš řídké ani příliš husté. A co teprve jejich otáčení, aby se neslepily nebo nepotrhaly? Poradíme vám, jak na to. 

Otáčení palačinky obracečkou

Máme pro vás dva tipy k otáčení palačinek pomocí obracečky, které hravě zvládnete:

  1. Nejprve ověřte, zda-li je palačinka připravena k otočení. Poté ji obracečkou uvolněte po celé její ploše přilehající k pánvi. Obracečku vložte doprostřed pod palačinku, nadzvedněte ji a rychle obraťte. Musí to být opravdu rychlá práce a palačinku nenadzvedávejte příliš do výšky, aby se vlastní váhou nezačala trhat.
  2. Můžete na to jít ještě jinak. Po nadzvednutí palačinky ji vmžiku neobracejte pomocí naběračky, ale držte ji tak, jak jste ji z pánve nadzvedli a otočte pro změnu pánev dnem nahoru, naběračkou do ní přitiskněte palačinku a pak tento celek obraťte tak, jak má být, tedy dnem dolů.

Otáčení vyhozením palačinky do vzduchu

Palačinky se dají obracet ve vzduchu. Stačí počkat, až bude připravena k otočení a lehce pohnout pánví dopředu a dozadu, abyste si ověřili, že není nikde přichycena. Pánev nadzvedněte a nakloňte směrem od vás, aby palačinka sjela k okraji pánve. Poté plynule pohněte pánví směrem k sobě a zároveň nahoru. Ze začátku vám to nemusí jít, ale nic se neděje, jako mnoho jiných věcí, i tento postup chce cvik.

Jakým způsobem otáčíte palačinky vy a máte je raději nasladko nebo naslano? Dejte nám vědět do komentářů a připravte si palačinky s džemem podle videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky